Alpesi sí - Csodálatos szavakkal búcsúzik az olimpiai bajnok klasszis
Csodálatos szavakkal búcsúzik az olimpiai bajnok klasszis
Fotó: Europress/AFP

Csodálatos szavakkal búcsúzik az olimpiai bajnok klasszis

Nagy BenjáminNagy Benjámin
2020/03/20 21:15
Az alpesi sí-szezon végeztével sokak kedvenc műlesiklója, Andre Myhrer ritka őszinte és szívhez szóló üzenettel jelentette be visszavonulását.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 37 évesen szögre akasztja léceit Andre Mhyrer. A svéd kiválóság az elmúlt tizenöt év meghatározó szlalomosa volt: a 2018-as téli olimpián nyert; 2010-ben, Vancouverben harmadikként zárt; 2012-ben pedig szakági világkupa-győztes lett, emellett világbajnokságokról is van egy ezüst- és két bronzérme csapatversenyekről. Összesen harmincszor állhatott dobogón vk-futamokon (először 2005. január 25-én, Schladmingban, legutóbb 2019. december 15-én, Val d'Isére-ben), ebből nyolcszor nyert. Myhrer Instagram-oldalán köszönt el szurkolóitól és a profi sport világától.

Itt a vége! Egy hosszú karrier záró pillanataként azt terveztem, Cortina lesz az én utolsó nagy dobásom. Mindent megálmodtam: meg akartam nyerni a versenyt, hisz a különböző nagy versenyek mindig is az én műfajomnak számítottak... aztán jött a koronavírus.

Mindennek van kezdete és vége, így az én pályafutásomnak is - bár egyáltalán nem úgy, ahogy kellett volna, hisz nem tudtam elrajtolni még egyszer utoljára. A csalódottság mellett ugyanakkor a hála az egyetlen szó, ami bennem van. Hálás vagyok a családomnak és hálás vagyok a csapatomnak a szezonért, hisz úgy tudtam versenyben lenni a legjobb helyezésekért, ahogy mindig is akartam. 

A versenyzés az életem és a szenvedélyem volt. Ha visszatekintek, sok-sok olyan célt elértem, amelyet fiatalként tűztem ki, ezek közül természetesen a nagy álom beteljesülése, az olimpiai arany a fénypont. Nagyon büszke vagyok, hogy felértem a csúcsra. 

A klubomtól a nagyszerű csapatig, amelynek a mögöttünk hagyott szezonban a tagja lehettem, rengeteg szuper emberrel találkoztam, akik hajtottak, motiváltak, lenyűgöztek és segítettek az utazásom során. Nem tudom elégszer megköszönni nektek!

Micsoda kalandot éltem át! Bár nem volt meg a nagy búcsúfutamom, de annyi versenyre emlékszek... sok szörnyűre, néhány megfelelőre, kevés jóra és egy apró maroknyi csodálatosra, amelyek mindent megváltoztattak. Ezeknek köszönhetően egy csapásra megérte az a számtalan edzésbe fektetett óra...

Hiányozni fog minden, a remek emberektől a bizsergető érzésig, ami a rajt előtti percekben átjárt. Ugyanakkor örömmel és izgalommal várom az élet következő nagy fejezetét.

Köszönet anyának és apának, hogy kiskoromtól kezdve támogattak, a feleségemnek, hogy mindig mellettem állt, a gyerekeinknek, hogy rengeteget FaceTime-oltunk a nehéz időkben, a svéd szövetségnek, hogy hittek bennem, valamint az összes csapattársamnak és szponzoromnak, hogy teljes gázzal élhettem az életet!

A szurkolóknak üzenem: KÖSZÖNÖM A TÁMOGATÁSOTOKAT! Vigyázzatok magatokra és egymásra ezekben a furcsa időkben. Maradjatok egészségesek, együtt át fogunk vészelni mindent! 

Még találkozunk,
Andre
Hozzászólások