Alpesi sí - Nem volt ma szerencséjük az alpesi sízőknek 
Nem volt ma szerencséjük az alpesi sízőknek
Fotó: Europress/AFP

Nem volt ma szerencséjük az alpesi sízőknek 

HosszabbitásHosszabbitás
2020/12/28 15:15
Ahogy a férfiaknak Bormióban a szuperóriás-műlesikló, úgy a nőknek Semmeringben a második óriás-műlesikló futamot kellett törölni hétfőn az alpesi sízők világkupa-sorozatában a rossz időjárási körülmények miatt.

A nemzetközi szövetség (FIS) közlése szerint az osztrák helyszínen, ahol kedden műlesiklásban méri össze a tudását a mezőny, nem folytatják és később sem fejezik be a viadalt.

A második futam előtt olyan erős szél volt, hogy előbb lejjebb vitték a rajtot, majd kétszer is elhalasztották a kezdést, de a helyzet csak tovább romlott, mert az erős széllökések elkezdték lebontani a célterületet, így a szervezők a törlés mellett döntöttek.

Az első futam után a vk-pontversenyben élen álló szlovák Petra Vlhova vezetett.


A rossz időjárási körülmények miatt hétfőről keddre halasztották Bormióban a férfi szuperóriás-műlesiklást az alpesi sízők világkupa-sorozatában.

A nemzetközi szövetség (FIS) közlése szerint az erős havazás és a rossz látási viszonyok miatt lehetetlenné vált az olaszországi futam megrendezése hétfőn.

A változtatás egyben azt is jelenti, hogy a keddre tervezett lesiklásra csak szerdán kerül sor a Stelvio legendás lejtőjén.


MTI

Hozzászólások