Alpesi sí - Aki megtippelte ezt a dobogót, már milliárdos - Bombameglepetés a szezon első lesiklásán!
Aki megtippelte ezt a dobogót, már milliárdos - Bombameglepetés a szezon első lesiklásán!
Fotó: Brightcove

Aki megtippelte ezt a dobogót, már milliárdos - Bombameglepetés a szezon első lesiklásán!

HosszabbitásHosszabbitás
2020/12/13 13:35
Nagy meglepetésre a szlovén Martin Cater nyerte a férfi alpesi sízők vasárnapi lesikló versenyét a franciaországi Val d'Isere-ben.

A világkupa e hétvégi fordulóján eredetileg szombaton szerepelt a programban a lesiklás, de a jelentős havazás miatt áttették vasárnapra, onnan pedig egy nappal előrevitték a szuperóriás-műlesiklást. A leggyorsabb számot így végül tiszta időben, szikrázó napsütésben rendezték 3037 méter hosszú pályán.

Az idény első lesiklásán a 27 éves Cater, aki még a dobogó közelébe se igen jutott eddig vk-versenyen, a 41-es rajtszámmal jött le, akkor, amikor már úgy tűnt, hogy Otmar Striedinger lesz a győztes.

A szlovén azonban nagyszerűen síelt, 22 századmásodperccel előzte meg az addig élen álló osztrákot. Már Striedinger is meglepetést okozott azzal, hogy 26. lesiklóként állt az élre, de az ő öröme is korainak bizonyult. A harmadik legjobb időt a svájci Urs Kryenbühl érte el.

A francia Alexis Pinturault nem indult el, az összetett vk-ban azonban így is az élen maradt.

Eredmény:
1. Martin Cater (szlovén) 2:04.67 perc
2. Otmar Striedinger (osztrák) 2:04.89 perc
3. Urs Kryenbühl (svájci) 2:04.94
Az összetett vk állása 6 verseny után (még 32 van hátra): 1. Alexis Pinturault (francia) 276 pont, 2. Marco Odermatt (svájci) 261, 3. Filip Zubcic (horvát) 208

MTI

Hozzászólások