Alpesi sí - A századok rossz oldalán
A századok rossz oldalán
Fotó: Europress/Getty

A századok rossz oldalán


2015/01/11 15:07

Két harmadik és négy második hely.

Így várta a vasárnapi, adelbodeni műlesiklást a német Fritz Dopfer, aki az egyes rajtszámmal vághatott neki a világ egyik leghíresebb lejtőjének. A heves havazás miatt az első futam fél órás késéssel kezdődött, ez azonban nem zavarta meg a németet, akinek 56.21-es idejénél senki nem tudott gyorsabban lesíelni a pályán.

"Jól mentem az egyes rajtszámmal, de néhány részen nem volt a legtökéletesebb a pálya. Nehéz lesz a második futam, mert még nem tudjuk, javulni vagy romlani fog-e az idő" - mondta még az első menet után Dopfer, aki ekkor azonban még biztosan nem sejtette, milyen kínokat kell majd átélnie a második futam után.

Történt ugyanis, hogy a délutáni etap során a dobogóra utoljára 2012-ben felálló Stefano Gross vezetett akkor, amikor Dopfer 0.99 másodperces előnnyel, utolsóként elindulhatott a lejtőn. A karácsony óta minden versenyt megnyerő Marcel Hirscher három századdal kikapott az olasztól, az első futamban második helyen végzett Patrick Thaler kiesett, így a német előtt szinte soha nem látott esély kínálkozott a Vk-győzelemre.

A pálya utolsó harmadáig úgy tűnt, simán meglesz a győzelem, az utolsó részen azonban majd fél másodpercet dobott el Grosszal szemben, aki így pályafutása első győzelmét ünnepelhette - Dopfer pedig megint lecsúszott erről, ezúttal két századdal... Sölden és Madonna di Campiglio ezúttal is második lett.

Marcel Hirscher - bár nyerni nem tudott - a harmadik helyével sem lehet elégedetlen, hiszen a szakági világkupában 56, az összetettben 212 ponttal vezet.

Kjetil Jansrudnak fel kell kötnie a gatyát.

A Dopfer-rajongók pedig tovább várhatnak kedvencük első győzelmére.

Hozzászólások