WRC / Rali - Csucsu a ralikrossz vébén Gigi Gallival!
Csucsu a ralikrossz vébén Gigi Gallival!
Lukács Kornél "Csucsu" és Gigi Galli (Fotó: RX Team Hungary)

Csucsu a ralikrossz vébén Gigi Gallival!

Pintér LászlóPintér László
2017/02/27 11:13

Egy magyar - olasz kooperációban létrejött csapat indul a Ralikrossz Világbajnokság mezőnyében.

Az RX Team Hungary versenyzői, a magyar Lukács Kornél "Csucsu", és a legendás olasz raliversenyző, Gigi Galli múlt pénteken írta alá a szerződést, és nevezte be őket csapatuk a 2017-es Ralikrossz Világbajnokságba, Kia Rio RX-szel, Supercar kategóriában. Olyan ellenfelek mellett kezdik el a világbajnoki pontok gyűjtését, mint a Gymkhana-filmjeiről ismert Ken Block (Ford), Petter Solberg (VW), Sébastien Loeb (Peugeot) és a tavalyi világbajnok Mattias Ekström (Audi).

Az ez év elején létrejött RX Team Hungary-t Cselényi Balázs, mint a csapat sportszakmai vezetője, Stefano Favaro csapatmenedzser és Gigi Galli, mint versenyző - csapatvezető hozták létre. A magyar - olasz együttműködésben Gigi Galli instrukcióival a Danisi Engineering által fejlesztett Kia Rio RX sikeres évét várják a két versenyzőjükkel.

Az autó

A Kia Rio RX-et kifejezetten a Rallycross Supercar szabályai szerint építették: négykerék-meghajtású, ötsebességes, szekvenciális sebességváltóval, valamint egy kétliteres, 600 lóerős turbómotorral, amely 800 Nm nyomatékot ad le.

A versenyzők

Az 1991-es születésű Lukács Kornél Csucsu, 2006-ban kezdte pályafutását raliversenyzőként. 2015-ben váltott ralikrosszra, majd a 2016-os évet újabb kihívásokkal kezdte: egy számára új autóval a ralikrossz királykategóriájának Európa - bajnokságára nevezett. Felkészültségét és rátermettségét már az első fordulón bizonyította, ahol pontszerző helyen végzett Supercar kategóriájának addigi legjobb magyar eredményét beállítva nemzetközi szinten.

A lehetőség megtalálta a fiatal versenyzőt, a legendás Gigi Gallival tesztelt.

2016. novemberében Lukács Kornél menedzsmentje elhatározta, hogy 2017-ben cél a világ élvonalába lépni. Ennek érdekében ellátogattak több versenyre is, többek között Franciaországba és Lettországba, ahol leültek tárgyalni néhány csapattal a 2017-es szezonról. A lettországi versenyen találkoztak a raliban legendának számító Gigi Gallival. A találkozást teszt, és ez év februárjában szerződés pecsételte meg.

A rali világában „Szárnyaló Olaszként” becézett Gigi Galli nevéhez több évtizedes WRC tapasztalat, és számos látványos megmozdulás fűződik.

“A lettországi versenyen beszéltünk Gigivel, aki számomra az első perctől kezdve nagyon szimpatikussá vált közvetlenségével. A szavaimat csak keresve találtam meg vele szemben, hihetetlennek éreztem, hogy akit kisgyerekként csodáltam, most potenciális tárgyaló félként ül velem szemben.” - monda Csucsu, most már csapattársáról.

Gigi Galli örül a fiatal csapattársnak:

“Büszke vagyok rá, hogy Kornél a csapattársam lesz. Az ő motivációja és elkötelezettsége lenyűgözött engem az első pillanattól fogva, ahogy találkoztunk a pályán. Személyisége számomra és az egész csapat számára is nagyon motiváló lesz, annak érdekében, hogy a legjobbat nyújtsuk.”

Az idei szezon április első hétvégéjén, Barcelonában kezdődik. A 12 futamos idényben változatos helyszíneken és legendás pályákon csapnak össze a versenyzők.

Ralikrossz Világbajnokság versenynaptár

2017. márc. 31 – ápr. 2. Spanyolország, Barcelona

2017. ápr. 21 - 23. Portugália, Montalegre

2017. máj. 5 - 7. Németország, Hockenheim

2017. máj. 12 -14. Belgium, Mettet

2017. máj. 26 - 28. Nagy Britannia, Lydden Hill

2017. jún. 9 - 11. Norvégia, Hell

2017. jún. 30 – júl. 2. Svédország, Höljes

2017. aug. 4 - 6. Kanada, Trois-Riviéres

2017. szept. 1 - 3. Franciaország, Lohéac

2017. szept. 15 - 17. Lettország, Riga

2017. szept. 29 – okt.1. Németország, Estering

2017. nov. 10 - 12. Dél-Afrika, Fokváros

FIA Ralikrossz Lydden Hill

via RX Team Hungary

Hozzászólások