WEC - Még Alonsóval, de nem sokáig
Még Alonsóval, de nem sokáig
Fotó: Europress/AFP

Még Alonsóval, de nem sokáig

Vörös CsabaVörös Csaba
2019/05/03 15:33

Szombaton újra endurance-vb (WEC) futam lesz, ám előtte Fernando Alonso borzolta a kedélyeket azzal a kijelentéssel, hogy kiszáll a sorozatból.

 A Toyota is megerősítette Alonso elhatározását, miszerint a spanyol újabb kihívásokat keres a júniusi Le Mans-i 24 órás után. Kimondatlanul is tudja a közönség, hogy a Triple Crown-ról van szó, amelyből Alonso már megnyerte a Formula-1-es Monacói Nagydíjat, Le Mans-t, s már csak az Indinapolis 500 mérföldes maradt hátra. Az autósport történetében egyedül Graham Hill tudta megnyerni a Triple Crown-t. Az is kérdés, mi történik Alonsóval, ha a május 26-ai Indy 500-on nyerni fog. Legvalószínűbb, hogy akkor újabb szakágat vált és januárban rajthoz áll a Dakaron a Toyota színeiben. Erről a felek várhatóan júliusban nyilatkoznak.

000_1G28TN.jpg Fotó: Europress/AFP

Ugyanakkor Fernando Alonso nyitva hagyta annak a lehetőségét, hogy egyszer visszatérjen a WEC-be. Szerinte a 2020-as esztendő túlságosan sűrű lenne, ha elkötelezné magát a bajnokság mellett, és más lehetőségeket kénytelen lenne kizárni. Mivel a legfőbb célját már teljesítette itt, újabb motivációkat keres. A spanyol világbajnok többször hangsúlyozta, hogy karrierje csúcsán van, ezért minden új – és régi – lehetőségre nyitott.

Mindenesetre Alonso Spa-Francorchamps-ban a 6 órás verseny esős szabadedzésén megfutotta a leggyorsabb időt, tehát nem csak vegetálni fog az elkövetkező két hónapban. Sőt, ha lendületben marad akár még egy világbajnoki címet is zsebre tehet az idény végén.

 Hétvégi élő program: Eurosport2 13:15-14:45; Eurosport 18:30-20:00.

MTI

 

Hozzászólások