WEC - Hogyan körvonalazódnak Fernando Alonso tervei 2020-ra?
Hogyan körvonalazódnak Fernando Alonso tervei 2020-ra?
Fotó: Europress/AFP

Hogyan körvonalazódnak Fernando Alonso tervei 2020-ra?

Mátrai MárkMátrai Márk
2019/04/28 13:40

Fernando Alonso Forma-1 utáni pályafutását eddig a WEC (Hosszútávú Világbajnokság) és néhány amerikai futam, úgy mint az Indy 500, Daytona 24 órás verseny jellemezték. Azonban 2020-ban ismét változhat a spanyol programja, és a versenysorozatok, amelyekben rajthoz áll.

Az biztossá vált, hogy nem fog még egy WEC szezont futni a spanyol, hanem kizárólag Le Mans-ban indulna el, ha adódik rá lehetőség. 

Helyét a korábbi Forma-1-es pilóta, Brendan Hartley veheti majd át, aki előrehaladott tárgyalásokat folytat a Toyotával, ám az, hogy Alonso Le Mans-ban rajthoz álljon a japán gyár színeiben, továbbra is terítéken van.

Alonso a Cadillac-el győzni tudott idén a Daytonában rendezett 24 óráson, ahol ismét el szeretne indulni, valamint a Dakar-ralin való indulás is várható, szintén a Toyota színeiben, ahol Carlos Sainz (a Forma-1-es pilóta édesapja) lenne a csapattársa.

alo.jpg Alonso Dakar-os teszten vett résztFotó: Google

Ezek még nem hivatalos, lezárult ügyletek, ám a legvalószínűbbnek ezek tűnnek jelenleg. Olyan tervei vannak, amelyek nem teszik lehetővé a WEC teljes szezonjában való részvételt, ám további részletekről egyelőre nem tudni.

Benne van a pakliban egy teljes Indy Car-os vagy NASCAR-os szezon, vagy…. Alonso azt mondta Sebringben, hogy „pihenés” céljából is visszatérhetne a Forma-1-be, két ilyen megterhelő év után.

Bár Alonso szarkasztikus nyelvezetéhez már hozzászokhattunk, mindig is mondta, hogy ha adódik egy remek lehetőség az F1-ben, visszatérne. Erre jelenleg nem sok esély látszik, de ha egy váratlan pilótaváltás történik egy nagy csapatnál (Ferrarinál), akár nem is lehetne elképzelhetetlen a visszatérés.

Alonso 2020-as évéről még nem tudni mindent, a kérdés az, hogy mi az, ami nem teszi lehetővé, hogy rajthoz álljon a teljes WEC szezonban.

Hozzászólások