WEC - A búcsúzó Fernando Alonso akár egy újabb világbajnoki cím birtokosa is lehet a Szuper Döntőn 
A búcsúzó Fernando Alonso akár egy újabb világbajnoki cím birtokosa is lehet a Szuper Döntőn 
Fotó: Europress/AFP

A búcsúzó Fernando Alonso akár egy újabb világbajnoki cím birtokosa is lehet a Szuper Döntőn 

Vörös CsabaVörös Csaba
2019/06/03 12:07

Ízlelgetni kell még ezt a kifejezést; Szuper Döntő, mert az autósport történetében szokatlan, de két héten belül valóban ez következik.

Az FIA által átmenetinek kikiáltott WEC Szuper Szezon utolsó fordulója közeleg. Június 15-én délután rajtol a 87. Le Mans-i 24 órás autóverseny, amely egy több mint egy éves időszakot zár majd le. A Sarthe közeli 13.6 km hosszú versenypályán már a hivatalos tesztet is lefutották a csapatok, így minden akadály elhárult a futam elől. A kétszer négy órás teszten Fernando Alonso, Sébastien Buemi és Kazuki Nakajima 3:19.440-es ideje határozta meg a tempót, ami közel 1 másodperccel volt gyorsabb idő, mint a testvérautóé.

A nevezési listán 62 autó szerepel; ebből 8 LMP1-es, 20 LMP2-es és 17-17 a LMGTE Pro, illetve a LMGTE Am. Emellett 3 tartalék autót is beneveztek, sorrendben az ALMS-ből az LMP2-es Eurasia Motorsportot, az ELMS-ben versenyző szintén LMP2-es IDEC Sportot, és egy brit LMGT Am csapatot. 


Néhány érdekességet is fel lehet fedezni a listán. Patrick Dempsey 3 autót indít majd az LMGT Am kategóriában, hiszen az ELMS-ből áthozza az egyik Porsche 919 RSR-jét. Az LMGT Pro is fel lesz duzzasztva, miután Chip Ganassi hoz két újabb Fordot Amerikából, ahogy a Corvette is, valamint a Porsche is szélesíti a palettáját. A legnagyobb létszámú LMP2 nevezőit látva, egyelőre nehéz megmondani, hogy a mennyiség a minőség rovására válik-e. Egyedül az LMP1 foglalja magában azokat a csapatokat, amelyek a teljes Szuper Szezont lefutották.

 A 87. Le Mans-i 24 órás búcsúztatja el a sorozattól Fernando Alonsót. A spanyolok szupersztárja elvégezte a küldetését, amikor tavaly megnyerte a versenyt, így nincs miért maradnia. Szép búcsú lehet a Le Mans-i tőle, akár egy újabb világbajnoki cím birtokosa is lehet.Hozzászólások