Technikai - Webber: nem emlékszem a balesetre
Webber: nem emlékszem a balesetre
Fotó: FIA WEC

Webber: nem emlékszem a balesetre

LantiLanti
2014/12/01 16:33

Magyar idő szerint vasárnap este az ex-Forma-1-es pilóta Mark Webber súlyos balesetével ért véget a 2014-es endurance világbajnoki szezon, ám lassan egy nappal a történtek után sem lehet biztosan tudni, pontosan mi okozta az Porsche ausztrál versenyzőjének megforgását.

Webbert a baleset óta a sao paulói kórházban ápolják, ám nemrég hivatalos honlapján megjelent egy közlemény, amely röviden beszámol állapotáról. A Red Bull korábbi versenyzője már a mentés közben, a hordágyon mutatta, jól van, ám ahogy arra számítani lehetett, komoly fájdalmakkal küzd.

Az ütközés az interlagosi pálya 14-es kanyarjában, tehát a célegyenesre ráfordító tempós balosban történt, igen nagy sebességnél, a megforgást követően pedig a 20-as rajtszámú Porsche 919 először a betonfalnak, majd a szalagkorlátnak ütközött, végül pedig úgy állt meg a pályán, hogy az autó hátulja derékszöget zárt be az karosszéria többi részével.

"Komoly fájdalmakkal ébredtem ma reggel, akad rajtam jó pár zúzódás, és eléggé fáj a fejem. Egyáltalán nem tudom felidézni a baleset körülményeit, úgyhogy a csapat most elemzi az adatokat, és megpróbál rájönni az okokra" - írja az ausztrál közleménye.

Webber balesetét követően az idényzáró WEC futam a biztonsági autó mögött fejeződött be, aminek köszönhetően a másik Porsche (Romain Dumas - Neil Jani - Marc Lieb) megszerezte a márka első győzelmét a 2014-es visszatérés óta. A németeknek - bármilyen morbid is így fogalmazni - szerencséjük volt a 20-as autó balesetével, hiszen az őket új gumikon üldöző 8-as Toyota minden bizonnyal simán elvette volna tőlük a győzelmet, ha nem jön a biztonsági autó.

A hírek szerint az ütközésben részt vevő másik kocsi, az 8Star Motorsport Ferrari pilótája, Matteo Cressoni is jól van, a boxba érkezve pedig azt mondta csapatának, Webber elveszítette az irányítást az autó fölött, és ezt követően a Porsche ütközött neki a Ferrarinak.

Íme egy videó a balesetről:

 

Hozzászólások