Technikai - Legendás cseh versenyen kezdi az idényt Vogel Adrienn
Legendás cseh versenyen kezdi az idényt Vogel Adrienn
Fotó: Europress/AFP

Legendás cseh versenyen kezdi az idényt Vogel Adrienn

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/07/09 16:01
Vogel Adriennre komoly erőpróba vár a mostani hétvégén, ugyanis Csehországban a cseh ralibajnokság egyik legendás versenyén, a Rally Bohemián versenyzik péntektől vasárnapig. A magyar versenyző dolgát nehezíti, hogy egy számára új autóval, egy Ford Fiesta Rally4 -el áll rajthoz, amely erősebb, agresszívabb, mint amilyennel korábban Adrienn versenyzett. 

Vogel Adrienn nemrég a Hosszabbítás című rádióműsorunkban vendégszerepelt és már ott is szóba került a csehországi bemutatkozás. 

"A pályaversenyeken már megszoktak a srácok" - Vogel Adrienn idén már az ERC-ben próbál szerencsét | Eurosport

Az egyik legmagasabban jegyzett magyar női autóversenyzővel, Vogel Adriennel beszélgettünk a Klubrádión futó Hosszabbítás című műsorunk legutóbbi adásában. A pilóta, aki éveken át pályaversenyzéssel foglalkozott, idén teljes mértékben a ralizásra koncentrál, és ha újraindul az ERC-sorozat, négy versenyen szeretne teljesen összhangba kerülni navigátorával és új autójával.

A tavaly még a rali másodosztályában induló versenyző a műsorban is beszélt már arról, hogy neki és csapatának is az volt a célja, hogy az idén már magasabb osztályban, nemzetközi vizeken mérettessenek meg, így jött képbe a rali Európa-bajnokság. A pályaversenyzésben tapasztaltabb Vogel számára a mostani évad a tanulás és a fejlődés jegyében telik, hiszen nem, hogy a pályákat, de még az új autót sem sikerült tökéletesen megismernie. 

Adrienn számára sok újdonságot hoz majd a mostani versenyhétvége, hiszen ez lesz az első alkalom, hogy az Orsák Rallysport színeiben áll rajthoz, idén ugyanis a cseh csapattal működik együtt a Roger Racing Team.

"Főleg logisztikailag jelent számunkra egyszerűbb megoldást, hogy idén az Orsák Rallysporttól béreljük a versenyautót, de természetesen a Roger Racing Team alapítója és vezetőjeként minden versenyre elkísérem Adrit ” - mondta Jobbágy Ákos csapatfőnök. 

A Rally Bohemián összesen kilenc különböző gyorsasági vár a mezőnyre, ezeket kétszer teljesítik majd a versenyzők. A trükkös, általában bukkanókban forduló, igazi kihívást jelentő cseh pályákon új autóval indul a Vogel-Notheisz páros. Az új technikáról a fentebb már idézett rádiós interjúban is beszélt a jelenlegi első számú női autóversenyző, aki viccesen meg is jegyezte, hogy miután drága a technika, nem szeretné azt "bedobni az erdőbe". 

A Ford Fiesta Rally4 a Fiesta R2 agresszívabb változata, erősebb, mint amivel eddig versenyeztem. A csehországi tesztünk a csapattal és az autóval jól sikerült, most hétvégén pedig már csapattársakként versenyzem két kiváló és tapasztalt pilóta, Erik Cais, valamint Dennis Rådström mellett” - árulta el Vogel Adrienn, aki azt is elmondta, hogy főleg on board felvételek tanulmányozásával készült, szerdán pedig már pályajáráson, a helyszínen mérhették fel a körülményeket. 

A szezonnal kapcsolatban Vogel korábban már elmondta, hogy idénre négy versenyt terveztek az Európa-bajnokságon, valamint egy lengyel és magyar versenyt is. A koronavírus-járvány miatt a lengyel kaland kimarad, ugyanakkor Adrienn szurkolói a március végéről egyelőre ismeretlen dátumra halasztott Eger-ralin láthatják kedvencüket. 

Hozzászólások