Technikai - Továbbra is a Yamaha diktál
Továbbra is a Yamaha diktál
Fotó: Europress/AFP

Továbbra is a Yamaha diktál

Vörös CsabaVörös Csaba
2019/07/26 16:12

A mezőny tíz legjobbja versenghet holnap az előkelő rajthelyekért, de annyit már látni, hogy az erőviszonyok tavalyhoz képest semmit sem változtak. Vezet jelenleg a Yamaha Factory Racing Team megelőzve a Kawasaki Racing Team és a Red Bull Honda motorját. 

Katsuyuki Nakasuga egész héten őrült tempót diktált, s a japánok állócsillaga 2:05.922 másodperces idővel repült a mezőny élére. Alex Lowes és Michael van der Mark a gyári Yamaha másik két versenyzője szintén gyorsan körözött a pályán, jelezve a riválisoknak győzelmi szándékukat. Legfőbb ellenfelük a Kawasaki lehet, s bár a kezdeti nehézségek ellenére a Jonathan Rea, Leon Haslam, Toprak Razgatlioglu trió ütőképes köridőt rakott össze, egyelőre hátrányban vannak a hangvillásokkal szemben. Az időmérő végére összekapta magát a majdnem tisztán japán Red Bull Honda, s Takumi Takahashi, Ryuichi Kiyonari és Stefan Bradl hármasa az előkelő harmadik helyet szerezte meg.

A top 5 közé került még két kellemes meglepetést okozó csapat. Az egyik a mai edzésre feltámadó Yoshimura Suzuki (Sylvain Guintoli, Yukio Kagayama, Kasuki Watanabe), valamint a Musashi RT Harc-Pro Honda (Javier Fores, Dominique Aegerter, Ryo Mizuno).

Általában Suzukában hátrányba kerülnek a vb-címre hajtók, amint élessé válik a verseny. Így történt, hogy hatodikként zárt a Yart Yamaha, s mögöttük végzett a címvédő F.C.C. TSR Honda. Viszont annál nagyobb meglepetés, hogy nem fért be a Top 10-be a bajnokságot vezető SRC Kawasaki és a sokszoros világbajnok Suzuki Endurance Racing Team.

A futam magyar idő szerint vasárnap 4:30-12:30-ig tart, amit az Eurosport teljes egészében élőben közvetít.

Hozzászólások