Technikai - Rubens Barrichello fia elindult az IndyCar felé
Rubens Barrichello fia elindult az IndyCar felé
Fotó: Europress/AFP

Rubens Barrichello fia elindult az IndyCar felé

LantiLanti
2018/12/08 20:22

Az amerikai formaautós porondon próbál szerencsét a korábbi Formula 1-es versenyző, Rubens Barrichello fia, a 17 éves Eduardo a Cooper Tyres USF2000 sorozatban versenyez majd a 2019-es szezonban.

A kis-Barrichello a Miller Vinatieri Motorsport színeiben indul, csapatársa pedig a korábbi IndyCar versenyző, Dr. Jack Miller fia, Jack William Miller lesz. 

Az 1990 óta futó USF2000 bajnokság a Mazda Road to Indy tehetségfejlesztő rendszer első állomása. Aki itt jól szerepel, az ösztöndíjjal léphet a következő szintre, a Pro Mazda sorozatba (korábban Star Mazda). Ezután jöhet az Indy Lights, amely már konkrétan az Indycar előszobájának számít. 

Eduardo Barichello idén mutatkozott be az autóversenyzés világában, az amerikai Formula 4-es bajnokságban, ahol négy top10-es eredményt gereblyézett össze. 

"A Road to Indy programot már a gokartos időszakomban is figyelemmel követtem, és különleges érzés, hogy hamarosan részese lehetek. Rengeteg teszt vár rám a szezon első versenye előtt, de már számolom vissza a napokat a St. Petersburg-i idénynyitóig" - idézi a kis-Barrichellót az Autosport.

Jack Miller, aki a Indianapolis Colts NFL-játékosa, Adam Vinatieri mellett az istálló társtulajdonosa, úgy véli, Barrichellóék szépen beleillenek majd a csapatukba.

46922966_611525089267227_1419177853114646528_o.jpg

"Eduardo a Formula 1-es sztár, Rubens Barrichello fia, és ez a családi kötelék érzékelhető is. Mivel a másik pilótánk történetesen az én fiam, azt gondolom, a Barrichello-család szépen beleillik a programunkba. Először versenyzünk majd a USF2000-ben, de egy kiváló és tapasztalt szerelő- és mérnökgárdát raktunk össze, ami jó alap lesz" - tette hozzá Jack Miller. 
"Jack imádja a sportot, pont úgy, mint én, és mindez a fiainkkal kiegészítve egy nagyszerű dolog lesz. Izgatottak vagyunk, hogy rajthoz állhatunk az USF2000-ben, és benne lehetünk a Road to Indy programban, ami a tökéletes következő lépés Eduardo számára" - fogalmazott a korábbi Ferrari-pilóta Rubens Barrichello. 
Hozzászólások