Moto GP - Két magyar dobogós helyezés a gyorsaságimotoros német bajnokságban
Két magyar dobogós helyezés a gyorsaságimotoros német bajnokságban
Fotó: Europress/AFP

Két magyar dobogós helyezés a gyorsaságimotoros német bajnokságban

HosszabbitásHosszabbitás
2019/05/20 16:01

Mindkét időmérő edzést megnyerte és mindkét futamon harmadik lett Kovács Bálint, a H-Moto Team versenyzője a gyorsaságimotoros német bajnokság (IDM) Suzuki Cup kategóriájában, a sorozat idénynyitó, Lausitzringen rendezett hétvégéjén.

A tavaly összetettben ebben a géposztályban harmadik 18 éves motoros a csapat hétfői közleménye szerint szombaton műszaki gondjai ellenére ért célba harmadikként, míg vasárnap egy zökkenőmentes futamon, végig a szűk élmezőnyben versenyezve lett ismét harmadik.

"Az volt a célom a hétvége előtt, hogy két dobogós helyezést érjek el, ez pedig sikerült, de ha harcban akarok lenni a bajnoki címért, akkor rengeteget kell még dolgozni, és úgy vélem, a beállítások mellett a kanyartechnikámon kell legfőképpen javítani" - mondta Kovács Bálint.

A H-Moto Team másik pilótája, a 15 éves Kakuszi Ádám most mutatkozott be az IDM-ben, mégpedig a Supersport 300 kategóriában, amelynek mindkét futamán 13., pontszerző helyen ért célba a 36 motorost felvonultató nemzetközi mezőnyben.

A német bajnokság június második hétvégéjén folytatódik Oscherslebenben.

MTI

Hozzászólások