Technikai - Még nem várod reszketve a Spa 24 órást? Nézd meg ezt a videót!
Még nem várod reszketve a Spa 24 órást? Nézd meg ezt a videót!
Fotó: Europress/AFP

Még nem várod reszketve a Spa 24 órást? Nézd meg ezt a videót!

LantiLanti
2019/07/25 22:28

Már csak kettőt kell aludnunk (feltéve, ha csütörtökön nem feküdt valaki nagyon korán, mert akkor neki csak egyet), és kezdetét veszi az év legnagyobb GT-versenye, a világ egyik legjelentősebb 24 órás futama Spa-Francorchamps-ban.

A több mint 70 éves múltra visszatekintő verseny már esztendők óta a Blancpain GT Sorozat ékköve, és néhány éve a gyártók érdeklődését is egyre inkább felkeltő Interkontinentális GT Bajnokság legfontosabb eseménye. 

Vasárnap délután fél ötkor (jelen állás szerint) 72 autó vág majd neki egy egész napos kergetőzésnek a világ egyik legismertebb és legnehezebb versenypályáján. Gondolom azt meg sem kell említeni, hogy a hétvégére záporokat mondanak az Ardennekbe... Ugye tudja mindenki, ez mit jelent? Káoszt.

Egyesek szerint a 72 (sőt eredetileg 73) nevezés elfogadásával a szervezők kicsit messzire rúgták a pöttyöst, és több szakértő is tart a tömeges balesetektől. Már a tesztnapon is volt néhány komolyabb zúzás az Eau Rouge-ban, és a rájuk szakad az ég a hétvégén... Isten óvja a szalagkorlátokat. 

Beszélhetnék még a Herbie-nek emléket állító Porschéről, az anime-figurás Mercedesekről, az évfordulóra csodás ünneplőbe öltözött Bentley-kről, vagy arról, hogy a mezőny megint tele van a GT-versenyzés legnagyobb királyaival... 

De erre ott lesz majd az a jó néhány óra közvetítés az Eurosport 1-en. Most szavak helyett inkább beszéljen ez az egy perc. Ha eddig nem vártad a Total Spa 24h-t, most biztosan fogod. 

Hozzászólások