Technikai - Már tesztelnek Suzukában
Már tesztelnek Suzukában
Fotó: Europress/AFP

Már tesztelnek Suzukában

Vörös CsabaVörös Csaba
2019/07/24 18:14

Igazán nagy meglepetés nélkül zárult az első hivatalos teszt Suzukában. A Red Bull Honda motorozta a legjobb köridőt (2:06.670) köszönhetően Takumi Takahashinak. Mögötte jelentős hátrányban végzett a második helyen az elmúlt négy évben uralkodó Yamaha Factory Racing Team (2:07.583), míg a Musashi RT Harc-Pro Honda (2:07.616) lett a harmadik. A nagyágyúk közül egyedül a Kawasaki Racing Team okozott némi csalódást a hatodik helyével, de a Jonathan Rea, Leon Haslam, Toprak Razgatlioglu trió a hírek szerint nem a végsebességet kereste, hanem a helyes versenybeállítást.

A japán csapatok közül egyedül az F.C.C. TSR Honda France teljesít egész idényt a világbajnokságon, s a vb-menők közül ők voltak a leggyorsabbak. Ami remek hír számukra, hisz az F.C.C. ugyan francia segédlettel megy a vb-n, de alapvetően a bázisuk Suzukában van. Nem meglepő, hogy összetettben a dobogót célozták meg, mivel így újra elhódíthatnák a világbajnoki címet. Érdekesség még, hogy Niccoló Canepa a YART Yamahával ötödik időt ért el, azaz az osztrákok tartják a jó formájukat a hónap elejei teszt óta. 

A mai körözés alapvetően nem árazta be a csapatokat. Figyelemre méltó a Suzuki halovány teljesítménye, hiszen sem a Yoshimura, sem a Suzuki Endurance Racing Team nem tudta a megkívánt tempót kimotorozni magából, tehát tőlük még várható gyorsulás. A világbajnokság résztvevői közül pedig a Team SRC Kawasaki, a Honda Endurance Racing és a Webike Tati Team Trick Star adós a jó eredménnyel.

Hozzászólások