Technikai - Már nyúzzák az új LMP1-es gépeket
Már nyúzzák az új LMP1-es gépeket
Fotó: Audi Sport

Már nyúzzák az új LMP1-es gépeket

LantiLanti
2015/12/14 14:28

Tombol a holtszezon a motorsportok világában, ám ez messze nem jelenti azt, hogy a szerelők, mérnökök és pilóták éppen mézeskalácsot díszítenek odahaza, különösen nem a megbízhatósági szakágban, ahol ez az időszak a következő évadra való felkészülésről szól.

Az Audi nemrég bemutatta vadonatúj, alapjaiban átdolgozott LMP1-es versenyautóját, amivel már javában folynak a tesztek. Az átalakult külső, az akkumulátoros energiatárolás és a 6 MJ-os kategóriába való fellépés rengeteg újdonságot hozott, amelyeket a német csapatra jellemző precizitással csiszolnak finomra.

A csiszolást pedig néha a szó szoros értelmében kell venni, hiszen az Audi nem tágít a jól bevált módszertől: versenyautóit a legendásan durva, egyenetlen aszfaltjáról híres sebringi versenypályán teszteli az Egyesült Államokban. Úgy tartják, az az autó, amely kibírja Sebringet, Le Mans-ban sem romlik el.

"Sok érdekes dolgot találtunk. Megbízhatósági tesztnek vetettük alá a felfüggesztést, az új kasztnit és különösen a hajtáslánc egyes elemeit. Jó pár feladatot kipipálhattunk a listánkon, de most jönnek az újabb célok" - fogalmazott Christopher Reinke, az Audi LMP-főnöke.

A sebringi teszten a márka valamennyi WEC-versenyzője lehetőséget kapott.

Ezalatt legnagyobb riválisuk, a Porsche sem ült a babérokon. Pedig lenne min, hiszen idén nyertek Le Mans-ban, és övék lett az egyéni valamint a gyártói világbajnoki cím is. Ehelyett viszont Spanyolországba utaztak egy 2015-ös 919 Hybriddel, amelyen több újítást is kipróbáltak. A Motorland Aragonon tesztelték például az áttervezett első futóművet, illetve a komplett 2016-os motort, valamint az új hibrid rendszert.

A márka LMP1-es technikai igazgatója, Alex Hitzinger szerint eredményes munkát végeztek, amely során 6000 km-t pörgettek bele a technikába.

A 2016-os Endurance Világbajnokság április 17-én rajtol Silverstone-ban, a Le Mans 24 órást pedig június 17-e és 18-a között rendezik.

Hozzászólások