Technikai - Lépéselőnyben a Yamaha
Lépéselőnyben a Yamaha
Fotó: Europress/AFP

Lépéselőnyben a Yamaha

Vörös CsabaVörös Csaba
2019/07/25 16:27

Veszedelmesebb pálya nem is lehetne endurance motorozásra, mint Suzuka. Az 5.8 kilométer hosszú aszfaltcsík félelmetes kígyóként tekereg 42 éve július utolsó vasárnapjain 8 órán át. Hogy mekkora presztízse van ennek a megmérettetésnek, jól mutatják a hivatalos tesztek eredményei is. Egyelőre az elmúlt négy esztendő bajnoka, a Yamaha Factory Racing Team került lépéselőnybe a többiekkel szemben; miután Katsuyuki Nakasuga 2:06.798 másodperces idővel a mezőny élére került. 

Némi meglepetés is történt csütörtökön, hiszen a világbajnokságért versengő F.C.C. TSR Honda (Josh Hook, Freddy Foray, Mike Di Meglio) tovább fejlődött és a második helyen végzett. Ők már nem tudták 2:07 alá szorítani a köridőt, mint ahogy a riválisok közül a Red Bull Honda, a YART Yamaha és a Kawasaki Racing Team sem. 

Suzukában továbbra is látványosan szenvednek a Suzukik. A Yoshimura és a Suzuki Endurance Racing Team épphogy befért a legjobb tíz közé, időhátrányuk olykor elérte a három másodpercet is – igaz a SERT munkáját nehezítette Gregg Black korai bukása. Náluk gyengébben (15.) szerepelt a Team SRC Kawasaki France, akik még világbajnokok is lehetnek vasárnap, ha találnak a motorban néhány tizedmásodpercet. 

Pénteken sűrű program vár a csapatokra. Az utolsó tesztidőszakot reggel rendezik meg, amit szabadedzés és időmérőedzés követ majd.

Hozzászólások