Le Mans - Teljes betekintést nyerhetnek a nézők a Le Mans-i 24 órás autóverseny programjába az Eurosport jóvoltából
Teljes betekintést nyerhetnek a nézők a Le Mans-i 24 órás autóverseny programjába az Eurosport jóvoltából
Fotó: Europress/AFP

Teljes betekintést nyerhetnek a nézők a Le Mans-i 24 órás autóverseny programjába az Eurosport jóvoltából

HosszabbitásHosszabbitás
2019/06/13 16:38

Az Eurosport minden idők legteljesebb közvetítését szeretné elhozni a nézők számára a Le Mans-i 24 órás autóversenyen. A tét ugyanis hatalmas: a motorsportért rajongók egyik legfontosabb versenyéről van szó. 

Ezen a hétvégén a Le Mans-i autóversenyé a főszerep az Eurosport műsorán. A több mint 38 órás műsoridő alatt az Eurosport élő közvetítésekkel jelentkezik a szabadedzésekről, valamint az időmérő futamokról, illetve visszatekintéseket is láthatunk az előző év legemlékezetesebb pillanatairól – többek közt felidézhetjük, hogyan győzedelmeskedett a Fernardo Alonso, Sebeastien Buemi, valamint Kazuki Nakajima csapata, a Toyota Gazoo. A kiemelt szerep viszont természetesen a versenyé, ami magyar idő szerint június 15-én, szombaton délután kettőkor kezdődik majd.

Az Eurosport a futam egészét lineáris, valamint OTT tartalom platformjain is közvetíti majd, a kilencszeres Le Mans győztes, Tom Kristensenműsorvezetésével. A startvonalnál a dán sportoló fog beszélgetni a versenyzőkkel, mindemellett exkluzív elemzéseket hallhatunk tőle a futam kulcsfontosságú állomásairól egy AR stúdióból, a Studio 24-ből – amely egyedülálló élményt biztosít a rajongók számára az egyik legnagyobb autós sporteseményen.

A futam ideje alatt a rajongóknak az Eurosport Playeren lehetőségük nyílik az autókra rögzített három kamerák egyikén követni az eseményeket. Az Eurosport digitális platformjainak köszönhetően a nézők nem maradhatnak le semmiről sem: az Eurosport.com-on és a hozzá tartozó közösségi oldalakon is beszámol majd a csatorna a legfrissebb hírekről, vasárnap este pedig az egy órás Best of Le Mans show fogja összefoglalni az idei futam kulcsfontosságú pillanatait.

A gyártásért felelős csapat tagjai Franciaországból, Spanyolországból és Németországból is a helyszínen lesznek, hogy rajongók millióival osszák meg élményeiket a saját országukban.

Tom Kristensen, a Le Mans-i 24 órás autóverseny szakértője a következőket nyilatkozta: A Le Mansról mindig azt szoktam mondani, hogy készüljünk fel a legváratlanabb történésekre. Ez idén sincs másként. A Le Mans egy olyan piros betűs esemény a naptárunkban, amit a motorsport rajongói is legalább annyira várnak mint mi. Nagy örömmel tölt el, hogy ebben az évben ismét az Eurosporttal dolgozhatok. Soha nem hagynám ki a lehetőséget, hogy nézők millióival osszam meg a futammal kapcsolatos gondolataimat.”

Hozzászólások