Le Mans - Oda a SuperSebring, lefújták az Endurance Világbajnokság egyik legfontosabb versenyét
Oda a SuperSebring, lefújták az Endurance Világbajnokság egyik legfontosabb versenyét
Fotó: John Rourke / AdrenalMedia.com

Oda a SuperSebring, lefújták az Endurance Világbajnokság egyik legfontosabb versenyét

LantiLanti
2020/03/12 11:20
Újabb rangos motorsport esemény esett áldozatul a koronavírus, és az azt körülvevő nemzetközi felfordulás terjedésének: az Egyesült Államok által bevezetett korlátozások miatt az Endurance Világbajnokság nem utazhat el Sebringbe.

Donald Trump szerdán jelentette be, hogy 30 napos beutazási tilalmat rendeltek el 26 európai országgal szemben, ami kihúzta a szőnyeget a WEC egyik legfontosabb rendezvénye alól.

A SuperSebringet tavaly hozták létre, és az év legsikeresebb sportautó rendezvénye lett. Lényege, hogy ugyan külön futamban, de egy hétvégén szerepel a világ két legnagyobb hosszútávú bajnoksága, az Endurance Világbajnokság és az amerikai WeatherTech SportsCar Championship. 

A korlátozások miatt a WEC kiesik, az IMSA bajnokság második versenyét adó Mobil1 Sebring 12 órás-t viszont megrendezik. 

"Trump elnök március 11-én este kilenckor tett bejelentését követően, amely széles körül beutazási korlátozásokat jelent az Európából érkező nem amerikai állampolgárok számára, a WEC vezetése megvizsgálta, hogy fenntartható-e a Sebring 1000-es verseny megrendezése" - olvasható a bajnokság közleményében. 
"A helyzet alapos elemzése után arra a döntésre jutottunk, hogy a versenyt törölni kell."
"Figyelembe véve, hogy hány versenyző, csapattag és hivatalos személy van még mindig Európában, akik csak a következő napokban utaztak volna az Egyesült Államokba, nem lehetséges és nem is lenne helyénvaló nélkülük megrendezni az eseményt."

A csapatok felszerelése már most Sebringben van, így a bajnokság hamarosan megkezdi azok átszállítását Európába, ahol április utolsó hétvégéjén rendeznék a Le Mans 24h előtti utolsó versenyt Spa-Francorchamps-ban.

Külön szomorúsággal tölthet el bennünket, hogy idén a verseny minden percét élőben adta volna az Eurosport. 

Hozzászólások