Le Mans - Óriási seregszemle Le Mans-ban
Óriási seregszemle Le Mans-ban
Fotó: Europress/AFP

Óriási seregszemle Le Mans-ban

Vörös CsabaVörös Csaba
2019/04/18 10:10

A szombaton rajtoló 42. Le Mans-i 24 órásra 59 motort neveztek.

Eredetileg 60 gépcsoda versenyzett volna, de az Exteria Racing Team szállítási gondok miatt lemondta az indulást. Szerdán viszont a rendben megérkezők megmutatták magukat a nagyérdeműnek a város szívében, ahol a technikai átvétel zajlott, és egyúttal minden nevező megkapta a rajtengedélyt is. Ma pedig a Bugatti pályán kezdetét veszi a hivatalos szabadedzés, amit az első időmérő követ majd. Azonban még mielőtt elfoglalhatták volna a pályát a részvevők, Le Mans főterén lehetősége nyílt a rajongóknak, hogy közelebbről megismerkedjenek velük és motorjaikkal. 

A hosszú távú motorozás központja hagyományosan Franciaország, de az utóbbi években más nemzetek is erőteljesebben a szakág felé fordultak. Így nem meglepő, hogy az 59 csapatot 12 nemzet adja, igaz magyarokat ezúttal sem találni a rajtlistán. Ellenben lengyeleket, szlovákokat, cseheket igen, mint ahogy a hagyományos nemzetek közül briteket, németeket, japánokat, olaszokat és belgákat. Jól behatárolhatók azoknak a köre, akik győzelmi reményeket táplálnak. Az erőviszonyok mit sem változtak tavalyhoz képest; befutó lehet a YART Yamaha, az SR Kawasaki, a SERT Suzuki, és persze a címvédő Honda.

Egy ekkora méretű eseményt látnia kell a világnak, amit a rendező Eurosport Events is pontosan tud. Idén 18 társaság veszi át a közvetítést, amelyet száznál is több országban követhetnek élőben az érdeklődők. Az Eurosport Player szombattól vasárnapig a teljes futamot adja, míg csatornánk az Eurosport2-n 17 óra élő adást kínál a rajongóknak.

Hozzászólások