Le Mans - Még 10 évig az Eurosporton a motoros hosszútávú világbajnokság
Még 10 évig az Eurosporton a motoros hosszútávú világbajnokság
Fotó: Europress/AFP

Még 10 évig az Eurosporton a motoros hosszútávú világbajnokság

Vörös CsabaVörös Csaba
2019/04/20 09:17
Az FIM elnöke és az Eurosport Events megállapodása szerint a következő évtizedben is csatornánk lesz a szervezője a motoros hosszútávú világbajnokságnak.

A 42. Le Mans-i 24 órás előtt jelentette be a hírt Jorge Viegas az FIM elnöke, miszerint 2029-ig biztosan az Eurosport Events rendezheti az EWC futamait. Az együttműködés 2015-ben kezdődött egy öt éves megállapodással, amelyet most meghosszabbítottak. Ennek oka, hogy csatornánk több órás közvetítéseinek köszönhetően megduplázódott a bajnokságba érkező csapatok száma, valamint a nézettség is. A számos eredmény mellett bővülhetett a versenynaptár, mellyel újabb piacokat sikerült megnyitni. Így került be a bajnokságba Malajzia, ahol idén december 14-én kerül sor az első 8 órás versenyre.

Az Eurosport Events-nek köszönhető az is, hogy jóval nemzetközibb lett a sorozat. Immár 111 országba jut el a bajnokság közvetítése, így a rendszeresen nevező országok száma is megduplázódott. Az új 10 éves szerződés lehetővé teszi, hogy a kulcsfontosságú események, mint Le Mans, Bol d’Or, Suzuka, továbbra is az EWC keretein belül maradjanak. Bővíteni és fejleszteni akarják a média lehetőségeket, ami nagyobb élményt nyújthat a rajongóknak. 

Jorge Viegas a bejelentésről elmondta: „Büszkeséggel tölt el az új megállapodás, főleg, hogy ezt pont Le Mans-ban tehettük meg. Az Eurosport Events, mint promoter fantasztikus munkát végzett. Megnyugtató egy ilyen hosszú távú szerződés, arra számítunk, hogy az előttünk álló tíz év újabb fejlődési szakaszt jelent a sorozat életében.”

Hozzászólások