Le Mans - Leclerc és Giovinazzi vezeti az egyik Ferrarit a virtuális Le Mans 24h-n
Leclerc és Giovinazzi vezeti az egyik Ferrarit a virtuális Le Mans 24h-n
Fotó: Europress/AFP

Leclerc és Giovinazzi vezeti az egyik Ferrarit a virtuális Le Mans 24h-n

LantiLanti
2020/05/30 10:49
Újabb két F1-es pilóta neve került fel a két hét múlva esedékes Le Mans 24h szimulátorverseny nevezési listájára: a Ferrari sztárja, Charles Leclerc és az Alfa Romeo-nál versenyző Antonio Giovinazzi vezeti majd az egyik Ferrari 488 GTE autót. 

A valóságban az olasz gyártó hivatalos GT-csapatának számító AF Corse három egységet indít a GT-géposztályban, amelyben az 488-ak mellett Aston Martinok, Porschék és Corvettek szerepelnek majd. 

A mai nap egyébként leginkább a GT-s bejelentésekről szólt, hiszen a Ferrari mellett a Corvette is virított, náluk a gyári pilóták közül Jan Magnussen, Nicky Catsburg, Jordan Taylor és Tommy Milner indul majd.

Akárcsak a valódi versenyen, az LMP2-ben induló Richard Mille Racing Team itt is tisztán női egységet nevezett: Katherine Legge, Tatiana Calderon és Sophia Flörsch mellé egy profi szimulátoros lány, Emily Jones csatlakozik be negyedikként.

Richard-mille-racing-lm.png

Terített a Cool Racing is, náluk az állandó versenyzők közül Nicolas Lapierre és Antonin Borga osztja majd meg az autót két számítógépes menővel. 

Az első hivatalos virtuális Le Mans 24h azután született meg, hogy a járvány következtében szeptember végére halasztották a világ legnagyobb hosszútávú versenyét. A szimulátoros világban két kategória lesz: LMP2 és GTE, a csapatoknak pedig legalább két valódi versenyzőt kell nevezniük, a másik kettő viszont lehet szimulátoros profi is.

Így áll most a virtuális Le Mans 24h nevezési listája:

LM24-virtualis-0530.jpg

A június 13-14 között zajló szimulátoros Le Mans-t az Eurosport is közvetíti: élőben lesz nézhető az első és az utolsó két óra, valamint a szombat este nyolc és tíz óra közti szakasz. 

Hozzászólások