Le Mans - Jövőre is négy autót indít a Porsche Le Mans-ban
Jövőre is négy autót indít a Porsche Le Mans-ban
Fotó: Porsche Motorsport

Jövőre is négy autót indít a Porsche Le Mans-ban

LantiLanti
2018/12/09 00:38

Az idei évhez hasonlóan 2019-ben is négy autót indít a Le Mans 24 óráson a Porsche, amely a tavaly beszüntetett LMP1-es program után a korábbinál nagyobb erőforrásokat csoportosított át a GTE Pro kategóriára.

Az Endurance Világbajnokságon szereplő Manthey Racing két 911 RSR-e mellett ismét az amerikai IMSA Sportscar Championship-ben érdekelt CORE Autosportra bízzák a másik két autó felkészítését.

Az amerikai alakulat hozza is magával az IMSA sorozatban nála futó Porsche gyári pilótákat, azaz Nick Tandy-t, Patrick Pilet és Earl Bambert, hozzájuk pedig Sven Muller, illetve két Le Mans újonc, a francia Mathieu Jaminet és a norvég Dennis Olsen csatlakozik. Utóbbi kettő egyébként az abszolút győzelmekkel is rendelkező veterán párost, Timo Bernhardot és Romain Dumas-t váltja

A Manthey Racingnél nem kell nagy változásokra számítani, a két WEC-pároshoz egy-egy tapasztalt Porsche-pilóta csatlakozik. Kevin Estre és Michael Christensen mellé Laurens Vanthoor, Gianmaria Bruni és Richard Lietz mellé pedig Fred Makowiecki társul be.

A Porsche a következő két WEC fordulóra (Sebring és Spa) is megerősítette a GT-alakulatok felállást, Estre Christensennel, Bruni Lietzel alkot párt.

Ami az IMSA bajnokságot illeti, ott az egyik CORE-autóban Tandy és Pilet, a másikban Vanthoor és Bamber megy együtt. Az előbbi duóhoz Mako, az utóbbihoz Jaminet csatlakozik majd a Michelin Endurance Cup-ba tartozó hosszabb versenyeken (Daytona, Sebring, Petit Le Mans).

A Porsche 2019-es pilótafelállása:

Le Mans:

Manthey Racing
Gianmaria Bruni - Richard Lietz - Frederic Makowiecki
Michael Christensen - Kevin Ester - Laurens Vanthoor

CORE Autosport
Earl Bamber - Patrick Pilet - Nick Tandy
Sven Müller - Mathieu Jaminet - Dennis Olsen

IMSA:

CORE Autosport
Nick Tandy - Patrick Pilet - Frederic Makowiecki*
Earl Bamber - Laurens Vanthoor - Mathieu Jaminet*

* - Csak Daytona, Sebring, és Road Atlanta

Hozzászólások