Le Mans - Alonso úgy érzi, az F1-es pechszériája után visszakapott valamit Le Mans-ban
Alonso úgy érzi, az F1-es pechszériája után visszakapott valamit Le Mans-ban
Fotó: Europress/AFP

Alonso úgy érzi, az F1-es pechszériája után visszakapott valamit Le Mans-ban

Németh DánielNémeth Dániel
2019/06/17 20:45
Fernando Alonso elismerte, hogy a 8-as Toyota Le Mans-i győzelméhez a szerencse is nagyban hozzájárult, ugyanakkor hozzátette, a Forma-1-es pályafutásában kevésbé volt rá jellemző, hogy a jó oldalra került hasonló helyzetekben. A spanyol klasszis arról is beszélt, mit élnek át a versenyzők egy 24 órás autóverseny utolsó másodperceiben. 

Mike Conway, Kamui Kobayashi és José María López 7-es Toyotája a hétvége nagy részében gyorsabb volt a 8-as autónál, és az utolsó órához közeledve úgy tűnt, ebben az évben meglehet nekik a győzelem. Azután viszont jött a dráma, López defektet kapott és a boxutcáig menet rengeteg időt veszített a rivális testvérautóhoz képest. Végül Alonso, Kazuki Nakajima és Sebastien Buemi hármasa nyerte a versenyt, megvédve ezzel tavaly megszerzett címét.


"Két győzelem két Le Mans-ból, ez valami egészen hihetetlen dolog. Egy ilyen verseny olyan, akár a hullámvasút az érzelmek szempontjából. Egyik pillanatban még két perc hátrányban vagy, a következőben pedig már te vagy az első. Megdöbbentő volt ez a verseny. Nem volt meg a tempónk a győzelemhez, a 7-es autó 24 órán át gyorsabb volt nálunk, de szerencsések voltunk és megnyertük a versenyt" - foglalta össze a történteket a leintést követően Alonso.

"Ezúttal a szerencse a mi oldalunkon állt, de más versenyeken vagy akár az F1-ben sokszor hiányzott, és most élveznünk kell, hogy ebben a helyzetben vagyunk" - tette hozzá.


Alonso szerint Le Mans szépsége épp abban rejlik, hogy bármikor történhet valami, és akár az utolsó pillanatban elúszhat a győzelem. 2016-ban ezt a Toyota saját kárán tapasztalhatta meg, amikor az utolsó körben adta meg magát a technika Nakajima alatt. Lélekben a spanyol pilóta már megbékélt azzal, hogy a második helyen zárnak, amikor látták, hogy a rivális nagyon lassan halad. Gyorsan visszaszaladtak a boxba, hogy kiderítsék, mi történt a 7-es autóval.

"Épp a motorhome-ban ettem valamit, amikor láttam, hogy a 7-es autó nagyon lassan halad. Visszamentünk a boxba, ahol kiderült, defektjük van. Sosem szabad feladni, minden kör fontos. Még ha két perc lemaradásod van, akkor is erős köröket kell futni, mert a két perc hátrány jobb, mint a 2:10. Pont az ilyen esetek miatt, mert ha az ellenfél 2 percet és 10 másodpercet veszít, ezen múlhat, megelőződ-e őket vagy sem. Ezen a versenyen 5500 km-t kell megtenni és 24 óráig tart."

via autosport

Hozzászólások