Le Mans - Alonso, Barrichello, Montoya - újabb sztárok neveztek a virtuális Le Mans 24h-ra
Alonso, Barrichello, Montoya - újabb sztárok neveztek a virtuális Le Mans 24h-ra
Fotó: Europress/AFP

Alonso, Barrichello, Montoya - újabb sztárok neveztek a virtuális Le Mans 24h-ra

LantiLanti
2020/05/29 12:34
Elképesztő mezőny van kialakulóban a július 13-14 között esedékes virtuális Le Mans 24h-ra; az elmúlt napokban újabb Formula 1-es sztárok indulását jelentették be.

A koronavírus járvány miatt a világ egyik legjelentősebb autóversenyét szeptember végére halasztották, az eredeti júniusi időpontban viszont egy nagyszabású szimulátorfutamot rendeznek majd, ahol a csapatok az rFactor 2 játékban LMP2-es vagy GTE autókkal indulhatnak. 

A sportkocsi versenyzés klasszisai mellett már több autósport-világsztárt is bejelentettek: Max Verstappen például Lando Norrissal (és két szimulátoros profival) alkot majd egy egységet, ám azóta újabb bomba nevek kerültek fel a listára. 

Az LMP2-ben induló FA Racing Allinsport csapatnál a kétszeres Le Mans-győztes Fernando Alonso, valamint a P2-ben 2017-ben bemutatkozó korábbi Ferrari-pilóta, Rubens Barrichello lesz a két valód versenyző, hozzájuk pedig Olli Pahkala és Jarl Teien csatlakozik. 

Bejelentette mindhárom egységét a Veloce Esport is: az egyes autóban Jean-Eric Vergne, Pierre Gasly, Jarno Opmeer és Isaac Gillissen ül majd, a kettest Norman Nato, Stoffel Vandoorne, Eamon Murhpy és Tomek Poradzisz vezeti, a harmadikon pedig Sacha Fenestraz, Ryan Tveter, James Baldwin és Tom Lartilleux osztozik. 

Őszre tolták a Le Mans 24h-t? Mégis lesz mit nézni az Eurosporton az eredeti időpontban is | Eurosport

A koronavírus járvány miatt szeptember 19-20-ra halasztották az idei Le Mans 24 órás autóversenyt, ám ez nem jelenti azt, hogy az eredeti időpontban, június 13-14-én gazolni fogunk egész hétvégén. Az ACO, az Endurance Világbajnokság és a Motorsport Games közös szervezésében ebben az időpontban megrendezik a virtuális Le Mans 24h-t, melynek legfontosabb időszakait az Eurosport is élőben közvetíti.

A Team Rocket Zansho-nál a csapattulajdonosként is érintett korábbi F1-es világbajnok Jenson Button mellett Alex Buncombe, Jan van der Heyde és Matt Richards lesz a másik három pilóta. 

Esteban Guerrieri után egy másik WTCR-versenyző is helyet kapott a listán, ráadásul Panisék után egy újabb apa-fia párosításban. A Multimatic-Zansho Oreca 07-Gibsonját Andy Priaulx, Sebastian Priaulx, valamint Mike Epps és Olivier Fortin vezeti majd. 

Az IDEC Sport Racing Paul-Loup Chatint, Richard Bradley-t indítja, mellettük pedig a két szimulátoros profi Franco Colapinto és Josh Purwien lesz.

A legnagyobb szenzációt viszont a Penske Team okozza, amely nem alkalmaz majd szimulátorversenyzőt, hanem négy valódi pilótával indul. A 2019-es IMSA-bajnok Juan Pablo Montoya-Dane Cameron pároshoz az Indy500 győztes Simon Pagenaud, valamint Ricky Taylor csatlakozik. Az amerikai csapat már a hivatalos festést is bemutatta: gyakorlatilag azt a dizájnt viszik tovább, ami az amerikai bajnokságban futó Acurát is díszíti. 

A virtuális Le Mans 24h mezőnye (05.09, 12:30):

virtual-LM.jpg

A június 13-án három órakor rajtoló virtuális Le Mans 24h-t az Eurosport is élőben közvetíti. Bejelentkezés lesz az első és az utolsó két óráról,  valamint egy a verseny közepéről, szombaton este nyolc és tíz között. 

Hozzászólások