Le Mans - A Honda az élen Le Mans-ban
A Honda az élen Le Mans-ban
Fotó: Europress/AFP

A Honda az élen Le Mans-ban

Vörös CsabaVörös Csaba
2019/04/19 09:41
Már a szabadedzésen is érzékelhető volt a Honda Endurance Racing feltámadása, hiszen az SRC Kawasaki mögött végeztek, megelőzve a YART Yamaha motorját. 

A Kawasakin Jérémy Guarnoni által futott 1:37.030-es tempó támpontot adott a folytatásra. A Honda nyergében Randy de Puniet (1:37.048) épphogy lassabb volt nála, ami azt bizonyította, hogy a sokat kockáztató francia megszerzése a Hondához jó döntés volt. A világbajnoki címvédő F.C.C. TSR Honda France viszont gondokkal küszködött; a karosszéria beállítása csak nem akart összeállni a Josh Hook, Freddy Foray, Mike Di Meglio hármasnak, így csak a hetedikek lettek. A szabadedzés krónikájához tartozik még, hogy az éllovasok közül Randy de Puniet mellett, a Suzuki Endurance Racing Team kiválósága, Vincent Philippe is eldobta egyszer a vasat.

Az első időmérőn ugyan a tempó nem sokat változott, a sorrend viszont igen. De Puniet továbbra is nagyon élt a pályán, s elsőként törte át az 1:37-es lélektani határt. A csapat 1:36.952-es ideje a 2017-es pályacsúcs megdöntése volt, s a Honda Endurance Racing egyelőre a leggyorsabb csapat Le Mans-ban. Ha pénteken a folytatásban vizes lesz a pálya, akkor a gyáriak foglalhatják el az első rajtkockát.

Mögöttük a YART Yamaha végzett a második helyen, míg meglepetésre harmadik lett a VRD Igol Pierret Expériences. Az Igol Pierret első idényét tölti az EWC kategóriában, s a Florian Alt, Florian Marino, Xavier Simeon trió egyáltalán nem illetődött meg a „nagyoktól”. Olyan tapasztalt és eredményes alakulatokat előztek meg, mint a Team ERC-BMW Motorrad Endurance, Team SRC Kawasaki France, F.C.C. TSR Honda France és a Suzuki Endurance Racing Team.

Folytatás pénteken újabb időmérőedzésekkel, míg a verseny rajtját szombaton az Eurosport2 élőben közvetíti 14:45-től.

Hozzászólások