Technikai - Lángokban állt két esélyes motor és a gumifal is a legendás motorversenyen
Lángokban állt két esélyes motor és a gumifal is a legendás motorversenyen
Fotó: Eurosport

Lángokban állt két esélyes motor és a gumifal is a legendás motorversenyen

LantiLanti
2019/09/22 13:25

Elképesztő drámákat és fordulatokat hozott a motoros Endurance Világbajnokság 2019-2020-as idénynyitója, a legendás 24 órás Bol d'Or idei kiadása.

Az csak a kisebbik sztori, hogy a franciaországi Paul Ricard versenypályát érintő özönvízszerű eső miatt este hat és hajnal hat között 12 órán állt a verseny. A víz helyett később inkább a tűz okozott még nagyon bajt. 

A 19. óra elején elképesztő dolgok történtek: kb. 30 másodperc leforgása alatt esett ki három esélyes egység, többek között a versenyben élen álló páros. Az egész azzal indult, hogy a futamot éppen vezető #5-ös FCC TSR Hondában eldurrant a motor, és alaposan felolajozta a pályát.

A mögötte érkező címvédő, az #1-es Webike SRC Kawasaki kötelességtudóan el is csúszott rajta, ám Erwan Nigon felpattant, és szeretett volna tovább menni. Felállította a motorját, ám abban a pillanatban az akkor éppen második, de a verseny legnagyobb esélyesének tartott #7-es YART Yamaha is pont ugyanott csúszott el, és feldöntötte Ningont a motorjával együtt.

Szerencsére a versenyzők megúszták, a két motor viszont durván lángra kapott, sőt, a gumifalat is begyújtotta. A poroltók itt kb. annyit értek, mint az elefánt mellett az egérke dübörgése, és végül egy rendes tűzoltó autót kellett a helyszínre vezényelni, nehogy még nagyobb baj legyen.


A 2019-es Bol d'Or amúgy jelenleg is tart, a leintés magyar idő szerint vasárnap három órakor lesz, és a versenyt élőben nézhetik az Eurosport 2-n. 

Hozzászólások