Technikai - Közeleg a nyitány
Közeleg a nyitány
Fotó: Europress/AFP

Közeleg a nyitány

Vörös CsabaVörös Csaba
2019/08/22 17:42

Lassan hagyomány, hogy a legendás Bol d’Or kerül elsőnek a versenynaptárba, s így lesz ez most is a 2019/2020-as idény kezdetekor. Sorban ez már a 83. futam, amit a neves arany tálért rendeznek meg; jelenleg Le Castellet-ben, de korábban – többek között – Magny-Cours és Le Mans is otthont adott a küzdelemnek. 

A közelgő évadnyitó előtt már kezd körvonalazódni, hogy kikre lehet számítani a rajtrácson. Természetesen a címvédő Team SRC Kawasaki France teljes erőbedobással készül az új idényre. Kihívójuk minden bizonnyal az első japán világbajnok csapat F.C.C. TSR Honda, a tizenötszörös világbajnok Suzuki Endrance Racing Team, valamint a YART Yamaha és a Honda Endurance Racing lehet. Van pár privát alakulat is, akik olykor meglephetik a gyári támogatással bírókat, úgymint Bolliger és VRD Igol Pierret Expériences.

Az új idény, új arcokat is hoz majd. Mindenképpen említést érdemel a BMW Motorrad World Endurance Team, akik a vadonatúj S 1000 RR-rel vágnak neki a bajnokságnak. Izgatottan várja még a közvélemény a HRT 100 Hertrampf Racing érkezését is, hiszen ők használhatják az új Ducati Panigale V4R-t, ami valódi unikum lesz a mezőnyben. Mint ahogy a Juan-Eric Gomez által dirigált új katalán Kawasaki gárda is, akik a Team JEG-Kagayama nevet viselik.

Kezdés szeptember 21-22-én, amiről természetesen az Eurosport sem marad le.

Hozzászólások