Technikai - Következik a február egyetlen Formula-E futama
Következik a február egyetlen Formula-E futama
Fotó: Europress/AFP

Következik a február egyetlen Formula-E futama

Csaba VörösCsaba Vörös
2019/02/12 12:52

Szombaton Mexikóvárosba látogat a mezőny, ahol negyedik alkalommal fordul meg a sorozat.

          Nem lehet azt mondani, hogy a jelenleg futó 2018/2019-es idény egyhangú lenne; az eddigi három futam során három különböző győztest avattak, három csapatból. Ami tovább színesíti a palettát, hogy a korábbi bajnokok közül még senki sem került a győzelem kapujába, és a cím védői is rendre lemaradtak. Várható tehát a folytatásban a fellendülésük, valamint a jelenleg élen állók pozícióharca. A ponttáblázatot Sam Bird vezeti 43 ponttal, mögötte Jérome d’Ambrosio hátránya mindössze 2 pont, s az utánuk következő három versenyző (António Félix da Costa, Robin Frijns, Jean-Éric Vergne) ugyanúgy 28 pontot gyűjtött.

          A soron következő Autódromo Harmanos Rodríguez létesítmény legendás a maga nemében. Igaz, nem a Formula-E miatt. A név Ricardo és Pedro Rodríguezre utal, akik mexikói autóversenyzőként mind a ketten egy versenyautóban lelték a halálukat. A 110 000 fős lelátó megannyi versenysorozatot üdvözölhetett már az elmúlt közel hatvan esztendőben, s a 2016-ban megérkező Formula-E kedvéért egy ovális alakzatot terveztek meg, amely 18 kanyarból áll. A bemutatkozó versenyen a belga Jérome d’Ambrosio hajtott a legjobban, egy évre rá Lucas di Grassi, tavaly pedig Daniel Abt.

048_PS_277860.jpg Fotó: Europress/AFP

          A keringő friss hírek közül talán az egyik legizgalmasabb, hogy még 2019 decemberében megrendezhetik az első villanyfényes futamot. Állítólag Ad Diriyah, Szaúd-Arábia vállalná a feladatot, ami páratlan lenne a sportág történetében. Amennyiben a terv valóra válik, a következő idény nyitánya azonnal magára vonná a különleges látványt kedvelők figyelmét, hiszen a LED lámpák fényei garantálják a nézőknek a szép képeket, valamint újrahasznosítható energiával oldanák meg a feladatot, így a lobbi csoportok igényei is ki lennének elégítve.

          Mindenesetre ez még a távolabbi jövő. A közelebbi pedig már itt van a nyakunkon, mivel szombaton – magyar idő szerint – 19:00-tól kezdetét veszi az időmérő edzés.

Hozzászólások