Formula E - Wolff bejelentést tett
Wolff bejelentést tett
Fotó: Europress/AFP

Wolff bejelentést tett

Vörös CsabaVörös Csaba
2019/05/17 10:24
Nem változik jövőre a Venturi felállása a Formula-E-ben, erről a csapatfőnök Susie Wolff beszélt.

          Újságírói kérdésre válaszolva megerősítést nyert, hogy az idén futamot nyerő Edoardo Mortara, és legutóbb Monacóban dobogóra álló Felipe Massa marad a Venturi két versenyzője. Mortara további szerepeltetése az istállónál némi meglepetést okozott, miután az utóbbi négy futam során nem szerzett pontot és háromszor feladta a küzdelmet. Ellentétben vele, a korábbi Formula-1-es menő Massa, fejlődő tendenciát mutat. Wolff szerint nincs itt az ideje a váltásnak, ezért nem változtatnak a felálláson.

          Susie Wolff ugyanakkor annak is hangot adott, hogy szeretné, ha Simona de Silvestro maradna a csapat tesztversenyzője. A svájci hölgy korábban az Andretti istálló színeiben 12 futamot teljesített a Formula-E-ben, emellett számos sorozatban próbálta ki magát az IndyCartól a Supercarsig. Vele kapcsolatban Wolff elmondta, hogy remek munkát végez a szimulátorban, ami nagyban hozzájárult a csapat fejlődéséhez. Ugyanakkor de Silvestro elsődleges programja a Supercars, ezért vele kapcsolatban végleges döntést később hoznak.

          A Venturi jelenleg hetedik a bajnokságban. Versenyzőik két harmadik helyet és egy győzelmet szereztek eddig. Az idény elején Mortara otthonosabban mozgott a villanyautós világban, mint Massa, de a brazil néhány küzdelmes verseny után belejött, és sorra szerzi a pontokat. A csapat reális célja a bajnokság hatodik helyének a megszerzése lehet, jövőre pedig már a top 5-öt célozzák meg.


                                                                                                                                                                  

Hozzászólások