Formula E - Versenysorozat néző nélkül
Versenysorozat néző nélkül
Fotó: Europress/AFP

Versenysorozat néző nélkül

Vörös CsabaVörös Csaba
2019/07/08 12:37
Extreme E névvel új elektromos sorozatot akarnak indítani 2021-től.


Minderről Alejandro Agag a Formula E mindenható ura beszélt hétvégén a Goodwoodi autós fesztiválon. A spanyol üzletember kifejtette elképzeléseit a szerveződő új sorozattal kapcsolatban; ezek szerint az autót a francia székhelyű Spark cég építi és 4.5 másodperc alatt éri el a 100 kilométeres sebességet, végsebessége 200 km/óra lesz. A csavar a történetben, hogy nem épített versenypályákon zajlanának a küzdelmek, hanem sivatagban, dzsungelben, hegyen és tengerparton. Ilyen körülmények között nézőket nem lehet a helyszínekre csábítani, de készítenek majd filmeket az eseményekről, s mint egy valóság show kerülne adásba a Fox Sports gyártásában.

Jelenleg csapatokat keresnek a sorozatba, de a hollywoodi sztár Leonardo DiCaprio nevével fémjelzett Venturi már jelezte indulási szándékát. Az érdeklődők meg is tekinthették Goodwoodban a Odyssey 21 névre hallgató prototípust, amelyet Gil de Ferran futtatott meg. A közúti SUV-re hajazó modell Agag szerint igazi szörnyeteg, és a közönség hamar a szívébe zárja majd.

Az Extreme E hasonlóan újszerű vállalkozás, mint amilyen a Formula E volt néhány évvel ezelőtt. Abban rejlik a különbség, hogy Alejandro Agag nem zárja ki, hogy a csapatok akkumulátorok helyett hidrogéncellákat használjanak, amely egyben főhajtás a „rivális” erőforrás előtt. Agag elmondta: számára az a legfontosabb, hogy a tiszta mobilitásra hívják fel a figyelmet, annak adjanak minél nagyobb teret.

Hozzászólások