Formula E - Újra Svájc
Újra Svájc
Fotó: Europress/AFP

Újra Svájc

Vörös CsabaVörös Csaba
2019/06/21 15:15
Az ország maradt, de a város megváltozott a tavalyi versenyhez képest és Zürichet Bern váltotta a Formula-E versenynaptárában.

Tavaly még arról volt szó, hogy ideiglenesen ugrik be Bern, mert Zürich 2020-ban visszakerül a körforgásba, azonban a legfrissebb hírek szerint jövőre Svájc már nem rendez villanyautós fordulót. A hétvégén viszont még igen, és komoly tétje lesz a futamnak.

A pontverseny még nyitott a 2018/2019-es évadban, ám egyre szűkül azoknak a köre, akik befutók lehetnek a végelszámolásnál. Jean-Éric Vergne 102 pontos, Lucas di Grassi 96, André Lotterer 86, António Félix da Costa 82. Matematikailag másoknak is lehetne még esélyük, de a realitás azt sugallja, hogy négyük közül kerülhet ki a győztes. Kakukktojás Lotterer, miután neki eddig még nem sikerült nyernie, ezért lehet, hogy a hátralévő két fordulón a Techeetah felsorakozik Vergne mögé. A négyesből da Costa eddig három futamon is pont nélkül maradt, így elméletileg a BMW lehet a legversenyképesebb.

Di Grassi helyzete nagyon érdekes. A brazil tavaly hatalmas hajrá után lett második az összetettben, s bár idén nem kezdett olyan gyengén, mint egy éve, de ismét az eredmény után kell rohannia. Legutóbb Berlinben már a második győzelmét szerezte meg, s ennek köszönheti, hogy három futammal a vége előtt első számú kihívója lett Vergne-nek.

Ami a franciát illeti, ő volt ebben az idényben az első, akinek sikerült dupláznia. Későn jött számára a siker, de még éppen időben; ha nem inog meg a hajrában, neki sikerülhet elsőként a duplázás a Formula-E történetében. 

 Az Eurosport ezúttal is minden lényeges eseményt élőben közvetít a hétvégén. Szombati program: időmérő Eurosport2 13:30-14:45; futam Eurosport1 17:45-19:00.

Hozzászólások