Formula E - Rémálomként kezdődött a New York-i hétvége
Rémálomként kezdődött a New York-i hétvége
Fotó: Getty/Eurosport

Rémálomként kezdődött a New York-i hétvége

Vörös CsabaVörös Csaba
2019/07/15 13:16

Hiába a megújult forma, a Formula-E semmit sem változott tavaly óta.

A tisztán elektromos hajtással működő versenysorozat ötödik bajnoka Jean-Éric Vergne lett. Az a Jean-Éric Vergne, aki egy éve ugyanúgy New York-ban ült fel a sorozat trónjára, mint idén.

autok.jpg Fotó: Europress/AFP

Korábban még nem volt arra példa, hogy valaki címvédőként újra feljusson a csúcsra a Formula-E-ben. Vergne produkciója azért is figyelemre méltó, mert tette mindezt egy privát csapat, a Techeetah autójával. Lassan a világ összes számottevő gyártója jelen van a bajnokságban, ám a Mark Preston által irányított istálló privátként, jelentős kínai anyagi háttérrel és a DS erőforrásaival, ismét feljutott a csúcsra. Preston legénysége képes volt megvédeni a tavalyi egyéni koronáját, s emellé idén elhódította a csapattrófeát is. 

Rémálomként kezdődött – majd folytatódott – Jean-Éric Vergne és alakulata számára a New York-i hétvége. Szombaton, amit lehetett, elrontottak és pont nélkül maradtak. Vasárnap is döcögött a Techeetah gépezete, de mivel a riválisok is szenvedtek, az amerikai metropolisz újra csúcsra juttatta a franciát, s először ültette fel a trónra a csapatát.


Hozzászólások