Formula E - Nem változtat az Audi, íme a versenyzők névsora
Nem változtat az Audi, íme a versenyzők névsora
Fotó: Europress/AFP

Nem változtat az Audi, íme a versenyzők névsora

Vörös CsabaVörös Csaba
2019/07/12 13:57

Egy darabig lógott a levegőben a négykarikások versenyzőinek névsora, de mostanra minden kiderült.

New Yorkban rendezik a hétvégén a Formula-E sorozat záró futamait, s még a rajt előtt napvilágra hozta az Audi, hogy kikkel képzeli el a jövőt. Ha valaki meglepetésre számított, csalódnia kellett, hiszen a hivatalos közlemény szerint marad az istállónál Lucas di Grassi és Daniel Abt. Előbbi szerződtetése magától értetődő, mivel a brazil szerezte meg a csapat első bajnoki címét, valamint a bajnokság nagykövete is. Abt viszont sokáig aggódhatott a jövője miatt, s állítólag a döntés előtt más csapatokkal is felvette a kapcsolatot, de örömmel konstatálta, hogy a négykarikásoknál továbbra is számítanak rá.

A németek egyértelmű törekvése a következő idényben a bajnoki címek elnyerése lesz. Összeszokott párosuk némi szerencsével még megvédheti idén a csapatbajnoki címét, de erre túlzott reményük nem lehet, mint ahogy Lucas di Grassinak sem az egyéni küzdelemben. Kiszivárgott hírek szerint már megkezdték a felkészülést az év végén rajtoló új évadra, de egyelőre csak a New York-i záró futamra koncentrálnak.

A szombaton kezdődő amerikai versenyhétvégének ugyan matematikailag van még tétje, de valójában minden Jean-Éric Vergne és a Teechetah mellett szól. Lucas di Grassi hátránya a franciával szemben 32 pont, míg az Audi 43 pont lemaradásban van a riválissal szemben. Az Eurosport minden fontosabb eseményt közvetít a hétvégén, így senki sem marad le a záró forduló izgalmairól.

043_dpa-pa_190525-99-371542_dpai.jpg Fotó: Europress/AFP

Az Eurosport élő programja: szombat 17:40-19:00-ig (időmérő) és 21:45-23:00 (első futam); vasárnap 21:00-23:00 (edzés és második futam).


Hozzászólások