Formula E - Körvonalazódik a jövő a Formula E-ben
Körvonalazódik a jövő a Formula E-ben
Fotó: Europress/AFP

Körvonalazódik a jövő a Formula E-ben

Vörös CsabaVörös Csaba
2019/06/19 13:44
Egyre több információ lát napvilágot a 2019/2020-as Formula E idényről.

A versenynaptárról annyit már tudni lehet, hogy november utolsó előtti hétvégéjén rajtol két futammal az új bajnokság Szaúd-Arábiában, ahol még tárgyalnak az éjszakai versenyek lehetőségéről. Idén december közepén lesz még egy forduló, de a helyszínt egyelőre nem erősítették meg. Érdekességet tartogat a jövő év eleje is, hiszen Dél-Korea először, London viszont újra bekerül a körforgásba, utóbbi ráadásul két futammal. A helyszínekkel kapcsolatban szóbeszéd formájában Magyarország is felmerült, s a kiszivárgott hírek szerint akár már 2021-ben lehet nálunk magyar ePrix. E szerint a most hétvégén megrendezendő svájci futam helyére kerülhetne a magyar forduló.

Változtatásokat terveznek még a szabálykönyvben is. A legfrissebb beszámolók kiemelik, hogy az edzések során minden csoport leggyorsabbja plusz pontot kapna, valamint a támadó üzemmód használata 225 kW teljesítményről 235 kW-ra emelkedne. Érdekesség még a lassú zónák újraszabályozása is; egészen pontosan a biztonsági autó és a teljes pályás sárga időszak megreformálása. Minden egyes megtett perc után annyi kW-ot vonnak le, ahány percig lassú tempóval haladtak a pályán.

A nagyközönség számára persze a csapatok összetétele a legfontosabb. Tudni lehet, hogy az Envision Virgin Racing, a Venturi Formula E Team és a DS Teechetah nem változtat a felálláson. A sorozatba érkező Porsche már megnevezte az egyik versenyzőjét Neel Jani személyében, a többiek viszont egyelőre titkolóznak. A Porsche érkezésével ugyanakkor újabb csapattal bővül a sorozat, így novembertől először bajnokság történetében 24 autó szerepel majd.

Hozzászólások