Formula E - Íme a Porsche párosa
Íme a Porsche párosa
Fotó: Europress/AFP

Íme a Porsche párosa

Vörös CsabaVörös Csaba
2019/07/17 14:55
Lehullt a lepel, bejelentették kikkel képzeli el a Porsche a Formula-E következő idényét.

Arról már korábban beszámoltak, hogy az elektromos sorozatban újonc német gyártó Neel Janival megállapodott az együttműködésről, de sokáig titkolták kit szemeltek ki mellé a másik autóba. Kiszivárogtatott hírek szerint mindenképpen tapasztalt versenyzőt keresett a Porsche, s nem okozott meglepetést, hogy a korábbi WEC-menőik közül válogattak. Ilyenformán érthető a mai bejelentés, hogy André Lotterer otthagyja a Techeetah istállót és egykori kenyéradójához távozik.

Ami közös mindkét versenyzőben, hogy hosszú távú világbajnokok, illetőleg nyertek Le Mans-i 24 órásat, valamint 2017-ben már szerepeltek együtt a Porsche LMP1-es csapatában. Kettejük pályafutása összeforrt, hiszen a Le Mans-i rekorder gárda kivonulása után együtt folytatták a Rebellion Racingnél, szintén az LMP1-ben. Neel Jani emellett az elmúlt időszakban a németek fejlesztési programjában működött közre, míg Lotterer két éven át edződött a Formula-E-ben a Techeetahnál.

A Porsche Motorsport a bejelentéskor elárulta: nagy reményeket fűznek a versenyzőpárosukhoz. Bár a november végén kezdődő új idény még a tanulási fázis része lesz, mégis abban bíznak, hogy többször is meglepetést okozhatnak az ellenfeleiknek. Lotterer még ugyan nem tudott nyerni, de néhányszor már közel állt a futamgyőzelemhez, ezért a Porsche hisz benne, hogy győztes párosuk lesz.

MTI

Hozzászólások