Formula E - Hívják a Ferrarit, de nem megy
Hívják a Ferrarit, de nem megy
Fotó: Europress/AFP

Hívják a Ferrarit, de nem megy

Vörös CsabaVörös Csaba
2019/05/15 11:01

Egy minap tett nyilatkozatában Alejandro Agag, a Formula-E irányítója, meghívót küldött a Ferrarinak.

A spanyol üzletember szerint jót tenne a sorozatának a patinás olasz márka jelenléte, hiszen hamarosan csatlakozik hozzájuk a Mercedes és a Porsche is, így a paletta még színesebb lenne. Azonban a Ferrari elzárkózik a lehetőségtől, mert úgy látja, a vásárlóik nem nyitottak az elektromos autózásra, hiszen ők a hangélmény miatt – is – veszik az autóikat. Agag ennek ellenére optimista és bizakodó, ezért kinyitotta a kaput az olaszok előtt, mert sorai között szeretné tudni a világ legpatinásabb sportkocsigyártóját.

075_urbanandsport-testform190514_npS9v.jpg Fotó: Europress/AFP

Kérdés persze, hogy a Ferrarinak szüksége van-e erre a lehetőségre. Agag a meghívó mellett felhívta a figyelmet arra, hogy hatalmas reklám lenne ez a márkának. Egyre több televízió társaság közvetíti a világ első villanyautós sorozatát, amely ugyan tempóban még mindig 25 százalékkal elmarad a Formula-1-től, de fordulatos versenyeit szereti a közönség. A Ferrari egyelőre eláll attól, hogy az elektromos versenyzésbe fektessen jelentős plusz költségeket, ami szerintük nem jönne vissza.

075_maffia-2019geox190412_npsgl.jpg Fotó: Europress/AFP

A nyitottság mindenesetre továbbra is a Formula-E egyik zászlóshajója, s erre igyekeztek felhívni a Ferrari figyelmét. Bizonyítja mindezt a Monacóban bemutatott legújabb BMW i8 Roadster tető nélküli biztonsági autó. Az egyedülálló műalkotásra a BMW nagyon büszke: fogyasztása 2 liter 100 kilométeren, CO2 kibocsátása 46 gramm kilométerenként. Az FIA által jóváhagyott tervezés hamarosan bemutatkozhat versenykörülmények között is.

MTI

Hozzászólások