Formula E - Daniel Abt jövőre elhagyja az Audit?
Daniel Abt jövőre elhagyja az Audit?
Fotó: Europress/AFP

Daniel Abt jövőre elhagyja az Audit?

Vörös CsabaVörös Csaba
2019/06/20 17:35

A Formula E-ben idén váratlanul gyengén szereplő német versenyzőben megrendült a bizalom.

Pedig sokan úgy vélték: a papa, Hans-Jürgen Abt személye garancia arra, hogy az Audi Sport ABT Schaeffler bérelt helyet adjon Danielnek minden idényben. Ezt viszont az érintett maga cáfolta egy minapi interjúban. Szerinte hiába nyert tavaly két versenyt és lett ötödik a végelszámolásnál, az idei teljesítménye miatt az ülése bizonytalanná vált a csapatban. 

Abt kijelentése azért meglepő, mert a Formula E születésétől erősítette az Audit a nehezebb időkben is. Nyerni először tavaly tudott, s volt olyan idény, amikor még a dobogóra sem állt föl. Nem tagadta a német versenyző, hogy türelmetlen és szeretne tisztán látni a jövőjével kapcsolatban. Tavaly ilyenkor már élt opciós jogával az Audi, de hivatalosan eddig egyik versenyzőjét sem nevezte be a következő idényre. 

Egyelőre annyi szivárgott ki, hogy Daniel Abt más csapatokkal is tárgyalt a lehetséges együttműködésről, azonban előbb megvárja az Audi döntését. A hátralévő három futam alatt mindez nem befolyásolja a teljesítményét, hiszen érvényes szerződés köti a németekhez. Az Audi csapatfőnöke, Allan McNish nem óhajtott érdemben hozzászólni a témához. McNish úgy látja, hogy a jövővel ráér foglalkozni később, számára most az a legfontosabb, hogy Lucas di Grassi a másik Audival megnyerje a bajnokságot. 

A pontversenyben jelenleg Jean-Éric Vergne vezet hat ponttal di Grassi előtt. A hétvégi svájci futamot az Eurosport 17:45-től élőben közvetíti.

Hozzászólások