Formula E - 20 év múlva a Formula-1 elektromos lesz?
20 év múlva a Formula-1 elektromos lesz?
Fotó: Europress/AFP

20 év múlva a Formula-1 elektromos lesz?

Vörös CsabaVörös Csaba
2019/05/27 13:46

Legalábbis ezt állította a hétvégi németországi fordulón a Formula-E mindenható ura, Alejandro Agag.

A spanyol üzletember nagyon optimistán látja a villanyautók jövőjét, és nem is számol azzal, hogy a divatos zöldrendszámos autók népszerűsége ne emelkedjen a jövőben. A háttérben persze óriási erőfeszítéseket tesznek, hogy a belső égésű motorokat valamelyest visszaszorítsák, de a tudomány jelenlegi állása szerint a hidrogénhajtású autók is vetélytársai lehetnek az elektromos autóknak. Agag ennek ellenére úgy véli, hogy az idő nekik dolgozik.

Arra a kérdésre, hogy 20 év múlva melyik sorozat lesz a nagyobb, a Formula-1 vagy a Formula-E, Agag egyértelműen a Formula-E-t emelte ki. De a válaszában csavar is volt, mert szerinte akkor már nem benzinnel fog működni a száguldó cirkusz, hanem az is elektromos lesz. Ennek magyarázata, hogy számos nagy gyártót sikerült a bajnokságba invitálni, főleg az összes németet, akiket a pár éve kirobbant dízelbotrány meggyengített és ebbe az irányba adott nekik lökést. Agag a szervezést is kiemelte, hiszen innovatívabbnak látja a saját sorozatát, mint az öregedő Formula-1-et.

Mindenesetre jó nevű versenyzőkből nincs hiány az FE-ben, de igazán átütő karaktert még nem sikerült a sorozat mellé állítani. Fernando Alonso köszönte a lehetőséget, de nem élt vele, Lewis Hamilton pedig egyelőre túl nagy falatnak tűnik Agagék számára. Hogy az idő valójában kinek dolgozik, jelen pillanatban nehéz lenne megmondani, de az jól látszik, hogy a kulisszák mögött legalább akkora verseny folyik, mint a pályákon.


Hozzászólások