Formula 1 - Wéber Gábor elmondta, mi volt a legfontosabb különbség Vettel és Hamilton szezonja között
Wéber Gábor elmondta, mi volt a legfontosabb különbség Vettel és Hamilton szezonja között
Fotó: Europress/AFP

Wéber Gábor elmondta, mi volt a legfontosabb különbség Vettel és Hamilton szezonja között

Csatári FlóraCsatári Flóra
2018/12/10 12:53

Benzingőzös évösszefoglaló volt a Klubrádió Hosszabbítás című műsorában a múlt héten. A Forma-1-es szezont Wéber Gábor segítségével idézte fel és értékelte a két házigazda, Farkasvölgyi Gábor és Rév Dániel. 

Wéber szerint látványos és izgalmas volt a Száguldó Cirkusz 2018-as idénye, annak ellenére, hogy Lewis Hamilton lett a világbajnok. Mert bár az év vége felől visszanézve, ha valaki csak az eredményeket ismeri, könnyen mondhatná, hogy megint Hamilton nyert, megint a Mercedesé a konstruktőri vb-cím, ez csak egy újabb fejezet a Mercedes hegemóniájában. 

"Közben teljesen mást láthattunk, mint korábban, a hibrid éra kezdete óta bármikor" - mondta az M4 Sport szakkommentátora. Szerinte az igazi különbség Vettel és Hamiton szezonjában az volt, hogy a Mercedes a számára kedvező hullámokat tökéletesen lovagolta meg, a Ferrari viszont sosem tudta maximalizálni a pontjait azokon a hétvégéken, amikor nekik állt a zászló.

Az adásban felmerült a kérdés, hogy megkopott-e vajon a Ferrari német pilótájában már a gyilkos ösztön, hogy a "kiscsapatok" közül melyik istállók nyújtottak dicséretre méltó teljesítményt, hogy unalmasabb-e a Forma-1, mint régen volt és hogy mit veszít Fernando Alonso távozásával a sportág, hiszen ahogy Wéber fogalmazott:

"Alonso személyében egy ereje teljében lévő bajnok búcsúzik, ami igazán ritka, hiszen a nagy bajnokok általában akkor búcsúznak, amikor már túlnyújtották ezt a dolgot."

A teljes beszélgetést itt hallgathatjátok meg, vagy letölthetitek és el is menthetitek későbbre. Mi mindenképp ajánljuk a Forma-1 szerelmeseinek a teljes adás, ugyanis Wéber Gábor hosszasan mesél benne arról, hogy hogy zajlik egy F1-es autó fejlesztése, hogy milyen komoly logisztikai feladat mindez a tesztelésen és a technológiai csiszolásokon túl. 


Hozzászólások