Formula 1 - Vettel: Charles pont annyira lesz riválisom, mint Kimi volt
Vettel: Charles pont annyira lesz riválisom, mint Kimi volt
Fotó: Europress/AFP

Vettel: Charles pont annyira lesz riválisom, mint Kimi volt


2018/12/14 11:18

Sebastian Vettel elmondta, hogy nem számít semmi „rosszra a pályán” közte és az új Ferraris csapattársa, Charles Leclerc között 2019-ben.

Vettel első négy Ferraris szezonját Kimi Räikkönen mellett töltötte, akivel a négyszeres világbajnok a pályán kívül is jó kapcsolatot ápol. Leclerc érkezése a következő szezonban – mindösszesen egy, a Saubernél eltöltött F1-es szezonnal a háta mögött – változást fog hozni. A 21 éves monacóiról úgy tartják, hogy rögtön kihívás elé állíthatja Vettelt, aki az elmúlt négy évben viszonylag kényelmes előnyben volt a csapattársával szemben.

„Még nem nagyon ismerem Charlest és ő sem ismer engem” – idézi Vettelt az autosport.com. „Rendes gyerek, szóval nem számítok semmi rosszra a pályán.”

„Pont annyira leszünk riválisok, mint Kimivel voltunk.” – tekintett előre a német. "Megpróbálsz első lenni és ha ez sikerül, akkor mindenkit legyőzöl, beleértve a csapattársadat is. Meglátjuk, azt is tudjuk, hogy újra nyerni akarunk a Ferrarival. Az ő karrierjében ez egy teljesen másik szakasz, mint az enyémben. Úgy gondolom, hogy az idő el fogja dönteni"

„Négy év után talán elege lett” – viccelődött Vettel Räikkönen távozását illetően, de elmondta, hogy hiányozni fog neki a finn nemtörődömsége és örült volna neki, hogy ha a csapattal maradt volna. Mindkét versenyző az sugallta a múlt heti FIA által rendezett év végi díjátadón: annak ellenére is barátok maradnak, hogy külön csapatban fognak versenyezni.

Az, hogy hogyan fog Vettel és Leclerc együtt dolgozni a Ferrarinál, 2019 egyik legnagyobb kérdése, tekintve a hatalmas nyomást a németen, hogy az egész szezon során versenyben legyen a világbajnoki címért az olasz csapattal. A fiatal monacói érkezését sokan Daniel Ricciardo 2014-es Red Bullhoz igazolásához hasonlítják. Akkor Vettel minden tekintetben kikapott az új csapattársától, miután egymás után négy világbajnoki címet szerzett.

Leclerc, aki néhány héttel ezelőtt, a szezon végi teszten, Abu Dhabiban tapasztalta meg életeben először, hogy milyen Ferrari pilótának lenni, elmondta, hogy elsődlegesen szeretne minden lehetséges forrást arra használni, hogy fejlődjön, beleértve a közös munkát is Vettellel.

„Fejlődnöm kell és azokra a területekre összpontosítani, amikben még mindig gyenge vagyok.” – mondta Leclerc. „Megpróbálok mindenkitől tanulni a csapatban, a csapattársamtól is. A feladat, hogy annyira készen álljak, amennyire csak lehetséges. Alig várom, hogy kocsiba üljek az első teszten és az első versenyen”

Klein Réka írása

Hozzászólások