Formula 1 - Újragondolták az F1-es rádióbeszélgetéseket, az eredmény zseniális
Újragondolták az F1-es rádióbeszélgetéseket, az eredmény zseniális
Fotó: Youtube

Újragondolták az F1-es rádióbeszélgetéseket, az eredmény zseniális

Németh DánielNémeth Dániel
2018/12/18 13:58

Amióta az amerikai Liberty Media 2016-ban megvásárolta a Forma-1 kereskedelmi jogait, a sportág médiamegjelenése sokat változott. Ízlés kérdése, hogy kinek tetszik az új logó, vagy hogy mennyire jön be a jelenlegi tévés dizájn, de a szándék érthető, ezzel is jelezni kívánták a tulajdonosok, hogy egy új éra kezdődött a Forma-1 történetében. Ez a szándék sehol sem éreztette annyira a hatását, mint a közösségi médiában.

Bernie Ecclestone, a sportág előzős jogtulajdonosa sosem rejtette véka alá, hogy nem szereti ezeket a felületeket. 2014-ben például kerek-perec kijelentette, hogy őt ezt az egészet nem érti, egyébként pedig nem is érdekli. Amikor pedig felvetették neki, hogy ezzel a hozzáállással potenciális fiatal fogyasztókat veszít, azt válaszolta, hogy az F1 szponzorai más célcsoportot akarnak megszólítani, ennélfogva nincs szükség a sorozat újrabrandelésére.

Máshogy látták ezt a Liberty Mediánál, mert a 2016-os tulajdonosváltás óta láthatóan megváltozott az F1 közösségi médiás megjelenése. A videós tartalmakban nagyobb hangsúlyt kapnak a jól idézhető rádióbeszélgetések, a véleményes párharcok és ütközések, és általánosságában elmondható, hogy sokkal több használható tartalmat kapnak a fogyasztók, mint korábban. Lehet, hogy fiatal nézőkre nincs szükség, de ez önmagában is hasznos az F1-nek.

Helyenként még egészen zseniális tartalmak is előkerülnek, nemrég például újragondolták a szezon legérdekesebb rádióbeszélgetéseit és kommentátori megszólalásait, és azokat kontextusukból kiragadva új jelentéssel ruházták fel. A rövid rajzfilm-jelenetekben Räikkönen nem a motorhibára, hanem az elromlott tévéjére panaszkodik, Bottasszal szemben a fodrászatban zajlik az elévágási kísérlet, és Hamilton németországi boxutcás rádióüzenete is új értelmet nyer.

Ha a futamok csak feleennyire lesznek szórakoztatóak, már érdemes lesz 2019-ben Forma-1-et nézni!

Hozzászólások