Forma-1 - További európai futamok is bekerülhetnek az F1-es versenynaptárba
További európai futamok is bekerülhetnek az F1-es versenynaptárba
Fotó: Europress/AFP

További európai futamok is bekerülhetnek az F1-es versenynaptárba

HosszabbitásHosszabbitás
2020/06/11 22:14
A Forma-1-es világbajnokság vezetősége akár további európai futamokat is késznek mutatkozik programba emelni, amennyiben ázsiai és amerikai versenyeket el kell halasztani.

"Számos lehetőségünk van, bízunk benne, hogy nagyszerű lesz az évad második fele" - idézte a www.formula1.com  Ross Brawnt, az autós gyorsasági világbajnokság sportigazgatóját, aki szerint van mozgástér arra, hogy további egy-két európai verseny bekerüljön a naptárba.

A sorozat kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media múlt kedden hozta nyilvánosságra a koronavírus-járvány miatt módosított menetrend első nyolc állomásának helyszíneit és időpontjait. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által is elfogadott naptár szerint július első két hétvégéjén az ausztriai Spielbergben, a Red Bull Ringen két versenyt rendeznek, majd a csapatok Magyarországra utaznak. A július 19-i mogyoródi futam után két héttel Nagy-Britannia következik, Silverstone-ban szintén két egymást követő hétvégén versenyez a mezőny, amely aztán Spanyolországba, Belgiumba és Olaszországba látogat el szeptember elejéig.

Az F1 szervezői azt szeretnék, ha a rövidebb időszak ellenére 15-18 versenyt le lehetne bonyolítani.

A pandémia miatt a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj után sorrendben a bahreini, a vietnami, a kínai, a holland, a spanyol, az azeri és a kanadai viadalt elhalasztották, míg a monacóit és a franciát törölték. Bizonytalan a helyzete többek között a szingapúri és a japán, valamint a brazil, a mexikói és az egyesült államokbeli futamnak is.

MTI

Hozzászólások