Forma-1 - Toto Wolff szerint Bottasnak csak a szerencse hiányzik a futamgyőzelemhez
Toto Wolff szerint Bottasnak csak a szerencse hiányzik a futamgyőzelemhez
Fotó: Europress/AFP

Toto Wolff szerint Bottasnak csak a szerencse hiányzik a futamgyőzelemhez

HosszabbitásHosszabbitás
2018/09/27 09:18

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elismerte, hogy Valtteri Bottas jelenleg nehéz helyzetben van, de meggyőződése, hogy a finn pilóta képes lesz fordítani a szerencséjén.

Bottas tavaly csatlakozott a csapathoz, három győzelmet szerzett – Oroszország, Ausztria és Abu Dhabi –, sokáig versenyben volt a világbajnoki címért, végül a harmadik helyen zárta a szezont.

A jelenlegi idénye jól indult, ám győznie ezidáig nem sikerült. Kínában egy rosszkor jövő biztonsági autós fázis, Azerbajdzsánban egy defekt, Németországban pedig a csapatutasítás tartotta távol a dobogó legfelső fokától. Bottas jelenleg negyedik az összetettben és 110 pont a hátránya a csapatársa, Lewis Hamiltonnal szemben.

A finn az Orosz Nagydíjon matematikailag is kiszállhat a világbajnoki címért folytatott küzdelemből, de Wolff bízik abban, hogy Bottas számára kedvezőbbé válnak a dolgok.

„Minden versenyző számára nehéz helyzet, amikor halványodik az esély a világbajnoki címre, mert erről álmodnak és ezért dolgoznak. Nem könnyű megbirkózni a tudattal, hogy már nem vagy versenyben. Valtteri többször is bizonyította, hogy meg van a sebessége, a tehetsége és a munkamorálja, hogy nyerjen a Mercedesszel." - idézi WolffotMotorsportweek.

A csapatfőnök úgy gondolja, hogy Bottas nyerhetett volna versenyeket idén, de nem volt szerencséje, ez azonban változni fog. „Mindene megvan ahhoz, hogy nyerjen. Csak folytatnia kell a kemény munkát, hogy fejlődjön és bíznia abban, hogy a dolgok jobbra fordulnak."

Ez a fordulat – és az idei első győzelem – talán már a következő versenyen eljöhet. Az Orosz Nagydíjon mind a Mercedes, mind Bottas remekelni szokott: a finn tavaly ezen a pályán szerezte a szezon és karrierje első győzelmét.

Klein Réka írása
Hozzászólások