Forma-1 - A Mercedes-főnök egy korábbi F1-es tesztpilóta véleményét is kikéri Vettel szerződtetéséről
A Mercedes-főnök egy korábbi F1-es tesztpilóta véleményét is kikérte Vettel szerződtetéséről
Fotó: Europress/AFP

A Mercedes-főnök egy korábbi F1-es tesztpilóta véleményét is kikéri Vettel szerződtetéséről

HosszabbitásHosszabbitás
2020/06/21 14:15
Feleségével is egyeztet Sebastian Vettel esetleges szerződtetéséről Toto Wolff, a Forma-1-es Mercedes csapatfőnöke.

"Susie áll hozzám a legközelebb, és számomra fontos a véleménye. Nagyszerű tanácsadó, és mindig alaposan megfontolja, hogy milyen irányba terel engem. Többször beszéltünk Sebastianról is" - jelentette ki az osztrák sportvezető, akinek brit neje korábban maga is autóversenyző volt, dolgozott F1-es tesztpilótaként, jelenleg pedig a Forma E-ben szereplő Venturi istállót irányítja.

A négyszeres világbajnok Vettel az idény végén távozik a Ferraritól, és egyelőre nem lehet tudni, melyik csapatnál folytatja. A sajtó hetek óta arról spekulál, hogy a Mercedeshez igazolhat. Ezeket a híreszteléseket némileg alátámasztják Toto Wolff korábbi szavai is, aki nem zárta ki a leigazolását, és "külső jelöltként" jellemezte őt.

Wéber Gábor: "A Vettel-Hamilton Mercedes szupercsapat olyan lenne, amire 50 év múlva is csettintenénk" | Eurosport

A Klubrádió Hosszabbítás című műsorának vendége Wéber Gábor, az M4 Sport Forma-1-kommentátora volt, akivel a sportág elmúlt néhány hónapjának aktuálitásairól beszélgettünk. Szóba került Sebastian Vettel jelene és jövője, az idei csonka szezon, a jövő évtől bevezetendő költséglimit, és az, hogy ez melyik csapatot milyen módon érintené, illetve a Mercedes esetleges Aston Martinná válása is.

Wolff ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az istálló lojális két jelenlegi pilótájával, a címvédő brit Lewis Hamiltonnal és a finn Valtteri Bottasszal, akiknek a szerződése egyformán az idei év végéig szól.

A 2020-as F1-es idény július 5-én, Ausztriában rajtol.

MTI

Hozzászólások