Forma-1 - Rosbergé maradt a pole, Hamilton kiakadt
Rosbergé maradt a pole, Hamilton kiakadt

Rosbergé maradt a pole, Hamilton kiakadt

HosszabbitásHosszabbitás
2016/07/23 21:47

Nico Rosberget nem büntették meg a sportbírók azt követően, hogy a német dupla sárga zászló ellenére is megfutotta a pole pozíciót jelentő időt a Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésén. Lewis Hamilton nem örült a döntésnek, mivel szerinte az FIA-nak el kellene magyaráznia pontosan, hogy a versenyzőknek mikor és hogyan kell lassítania a sárga zászló alatt.

Rosberg ugyan elemelte a lábát a gázpedálról, mégis sokkal kevesebb időt veszített, mint a többi pilóta.

„Ezt most már tisztáznunk kell. Nekünk, versenyzőknek meg kell értenünk a sárga zászló szabályait, mert úgy tűnik, sem a versenybírók, sem pedig a pilóták nem úgy értelmezik, ahogy le van írva” – nyilatkozta Hamilton.

Hamilton pár másodperccel Rosberg előtt haladt, így még akkor ért a helyszínre, amikor Alonso autóját nem mozdították el, ezért meg kellett szakítania a körét.

„Nekem nem volt kérdés, hogy el kell vennem a gázt, hiszen Fernando autója még a pályán volt. Lehet, hogy amikor Nico odaért, az autó már nem volt ott, de a zászló attól még érvényben volt, így kicsit más a kettő.”

 Ha dupla sárga van érvényben – lehet egy autó a pályán, lehet egy pályamunkás a pályán, nem tudod, hogy mi vár rád a következő kanyarban – fel kell készülnöd arra, hogy meg kell állni. Nico csak egy tizedet vesztett abban a kanyarban, szóval, még ha ez megengedett is a jövőben, hogy elveszem a gázt és megfelelő odafigyeléssel közelítem meg a kanyart, nem tudom, dupla sárga esetén is jó ötlet-e. Azt gondoltam, ez sima sárga esetén még elmegy, de a dupla jelzést komolyabban kell venni.”

Hamilton kiemelte, ezt a kérdést mindenki biztonsága érdekében mielőbb meg kell beszélni.

„Láttunk már ilyen esetet a múltban. Emlékszem, Maldonado egyszer majdnem elütött egy pályamunkást, mert nem lassított eléggé. Biztosítani kell, hogy mindenki megértse, és ugyanúgy értelmezze ezt a szabályt. Mindenki biztonsága szempontjából fontos, legyen az autó, versenyző vagy pályamunkás."

(Forrás: Motorsport.com)

Hozzászólások