Forma-1 - Red Bull: replikákat loptak, de a kár így is jelentős
Red Bull: replikákat loptak, de a kár így is jelentős
Fotó: Europress/Getty

Red Bull: replikákat loptak, de a kár így is jelentős

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2014/12/07 15:43

Tegnap futótűzként terjedt el a hír arról, hogy ismeretlen tettesek betörtek a Forma 1-ben szereplő Red Bull istálló angliai főhadiszállására és nem kevesebb, mint 60 trófeát tulajdonítottak el. A csapatfőnök Christian Horner megerősítette a hírt, részletekkel is szolgált a bűntényt illetőleg, valamint elmondta, hogy bár a kár valóban jelentős, ám az elkövetők nem lehetnek maradéktalanul boldogok, ugyanis a zsákmány nagy része replika így az értéke is minimális.

Tegnap hajnalban a Red Bull Milton Keynes-i főhadiszállásának egyik épületéből ismeretlen tettesek 60 trófeát vittek el. Christian Horner csapatfőnök szerint a bűnözők két autóval érkeztek, az egyikkel behajtottak a Milton Keynes-i épület előcsarnokába, majd a relikviákkal távoztak. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint eladni nemigen lehet a nemesfémből készült serlegeket, így vélhetően be akarják olvasztani őket.

"A betörés természetesen hatalmas károkkal jár, ám ezek inkább eszmei károk. Nagyon el vagyunk keseredve, hiszen az elkövetők egy maroknyi csapat sok éves megfeszített munkájának eredményét tették ezzel tönkre. Ugyanakkor a rablók nem lehetnek túl boldogok, hiszen ezek a trófeák többnyire csak másolatok voltak, az eredetit nem sikerült ellopniuk" - beszélt a rablásról a csapatfőnök.

A trófeák megszerzéséből Sebastian Vettel igen csak kivette a részét a Red Bullnál töltött évei alatt

Horner sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban is, hogy a betörés miatt előre láthatólag sokkal jobban meg kell majd erősíteniük a biztonsági előírásokat a Milton Keynes-i központban, ennek pedig leginkább az istálló szurkolói isszák majd meg a levét.

"A rablás azt jelenti, hogy még jobban meg kell erősítenünk a biztonsági előírásokat a főhadiszállásunkon belül. A jövőben nem lehet majd olyan könnyedén bejárni hozzánk, ez pedig a szurkolóink dolgát nehezíti majd meg. Nagyon sajnálatos, hiszen sokan nagyon messziről érkeznek hozzánk csak azért, hogy lássák milyen belülről a gyár, vagy hogy csak fényképeket készítsenek a trófeákkal" - beszélt a jövőbeli szigorításokról Horner.

A csapatfőnök végül azt kérte, hogy ha bárki is találkozik a trófeákkal, vagy bárkinek eladásra kínálják valamelyiket, az lépjen kapcsolatba a csapattal vagy a rendőrséggel és segítsen a relikviák visszaszerzésében.

Hozzászólások