Forma-1 - Mugellóban lesz a Ferrari 1000. futama
Mugellóban lesz a Ferrari 1000. futama
Fotó: Europress/AFP

Mugellóban lesz a Ferrari 1000. futama

HosszabbitásHosszabbitás
2020/07/10 12:49
A várakozásoknak megfelelően a szeptember 6-ra kiírt monzai Olasz Nagydíj után is marad a Forma-1-es világbajnokság mezőnye Olaszországban, ahol Mugello lesz az év kilencedik futamának a helyszíne.

A Forma-1 pénteki közleményében az eddig ismert nyolc verseny után két újabb viadal időpontját jelentette be. Eszerint szeptember 11. és 13. között Mugellóban szerepel a mezőny, majd két héttel később Szocsiban lesz verseny.

A mugellói 5,245 kilométeres aszfaltcsík - amely a gyorsaságimotoros-vb egyik rendszeres állomása - a Ferrari tesztpályája, így jelképesnek nevezhető, hogy az olasz csapat hazai pályán futhatja ezredik Forma-1-es versenyét, ott, ahol korábban nem rendeztek F1-es futamot. A verseny neve éppen ezért Toszkán Ferrari 1000 Nagydíj.

Szocsiban az idei lesz sorozatban a hetedik Orosz Nagydíj.

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media pénteken azt írtra, hogy a következő hetekben újabb versenyeket jelent majd be, és továbbra is az a cél, hogy 15-18 futamot tudjanak megtartani idén.

A mezőny jelenleg Spielbergben tartózkodik, ahol a múlt vasárnapi Osztrák Nagydíj után most vasárnap a Stájer Nagydíjat rendezik. A Hungaroringre a jövő hétvégén érkezik a Forma-1.

MTI


Hozzászólások