Forma-1 - Minden idők legintenzívebb F1-es szezonja következik
Minden idők legintenzívebb F1-es szezonja következik
Fotó: Eurosport/Getty

Minden idők legintenzívebb F1-es szezonja következik

HosszabbitásHosszabbitás
2020/07/01 12:09
A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl úgy véli, hogy az újraindulás után a szokásosnál jóval nagyobb nyomás nehezedik majd a Forma-1 szereplőire.
"Minden idők legintenzívebb szezonját fogjuk átélni" - mondta a 44 éves német szakember a vasárnapi, idénynyitó Osztrák Nagydíj előtt.

Szerinte a csapatoknak folyamatosan egyensúlyozniuk kell majd a sűrű versenynaptár okozta kihívások és az autók szükséges fejlesztései között.

A Forma-1 a koronavírus-járvány miatt négy hónapos késéssel kezdődik, december közepéig azonban legalább 15 futamot terveznek az illetékesek. A versenyeket - legalábbis kezdetben biztosan - nézők nélkül rendezik meg, és a résztvevőknek be kell tartaniuk a szigorú higiéniai előírásokat.

Seindl úgy véli, sikerült megtalálni a középutat a szereplők, dolgozók védelme és a további szórakoztató show között. Szerinte a legnagyobb kihívást az jelenti majd, hogy a mérnököknek a boxban folyamatosan maszkot kell viselniük, ez "extrém fizikai megterhelést" jelent, de gondoskodni fognak a rendszeres pihenőjükről.

A csapatfőnök, aki tavaly május elseje óta vezeti a brit istállót, a körülményekhez képest elégedett az előkészületekkel, azt mondta, a McLaren két pilótája, Carlos Sainz Jr. és Lando Norris "fittebb, mint korábban".

Carlos Sainz Jr.jpg Fotó: Europress/AFP


A márciusi, ausztráliai szezonnyitót amiatt kellett lemondani röviddel a rajt előtt, mert a McLaren egyik munkatársát megfertőzte a koronavírus. Ezután további halasztások és törlések következtek, és az idényt csak ezen a hétvégén, az ausztriai Spielbergben tudják elkezdeni. A Magyar Nagydíjra július 19-én kerül sor. Eddig nyolc európai futam szerepel a versenynaptárban, az F1 vezetői az év végéig összesen 15-18 viadal lebonyolításában reménykednek.

MTI

Hozzászólások