Forma-1 - Mégsem lesz rekordhosszú a Forma-1-es szezon
Mégsem lesz rekordhosszú a Forma-1-es szezon
Fotó: Europress/Getty

Mégsem lesz rekordhosszú a Forma-1-es szezon


2015/01/07 20:28

A Koreai Nagydíj kikerült a 2015-ös versenynaptárból, ezzel biztossá vált, hogy az idei év nem dönti meg, csak beállítja a 2012-es idény versenyrekordját, hiszen végül "csak" húsz futamot rendeznek.

Sokak meglepetésére a tavaly decemberben kiadott hivatalos versenynaptárban a Dél-koreai Nagydíj is szerepelt, igaz a futam neve mellett a "megerősítésre vár" felirat is olvasható volt. Most ez a viadal már nincs felsorolva a szövetség honlapján található 2015-ös versenynaptárban, így jóformán biztosra vehető az, hogy a száguldó cirkusz nem fog visszatérni Dél-Koreába, ahol 2010 és 2013 között négy királykategóriás versenyt rendeztek.

"Szerződésünk van a dél-koreaiakkal, ezért került vissza a futam a naptárba – mondta Ecclestone még tavaly év végén a kelet-ázsiai futammal kapcsolatban. - Ahogy öregszünk, folyamatosan megtanulunk dolgokat. Akkoriban jó ötletnek tűnt [a szerződés aláírása]. Egy régi barátom, Colin Chapman mindig azt mondta, a körülmények változnak. Bele kellett tennünk őket a naptárba, mert ha, nem beperelnek. Egy évet kihagytak, de megegyeztünk, hogy visszatérhetnek!” – tette hozzá a 84 éves üzletember, aki azonban akkor azt is hozzátette, hogy mindenkinek jobb lenne, ha nem rendeznének verseny Yeongnamban.

Mindez azt jelenti, hogy a pilótákra háromhetes pihenő vár majd a bahreini és a spanyolországi futam között.

Egy másik, versenyekkel kapcsolatos hírről is beszámolhatunk, ennek azonban vélhetően sokan örülni fognak, ugyanis a pilóták és a nézők egyik kedvenc futamáról, a Belga Nagydíjról van szó. A helyi La Libre című napilap beszámolója szerint a Vallon-régió gazdasági minisztere, Jean-Claude Marcourt engedélyezte a Spa-Francorchamps-i pálya szerződés-kiterjesztésének véglegesítését, ennek értelmében pedig a klasszikus futam még minimum négy évig lesz benne a Forma–1-es versenynaptárban. "2015-ben, 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban is lesz Belga Nagydíj" – jelentette ki Marcourt keddi parlamenti beszéde során. A viadal jövője azért volt kérdéses, mert csak 2014-ben 7 millió eurós veszteséget termelt, ám most azt mondta, a futam helyi és nemzetközi jelentősége miatt megéri a ráfordított költségeket.

Hozzászólások